fbpx
Foto: Kialna Photography

Reiziger niet meer van kastje naar muur met klacht

13 dec 2013 21:21

Openbaarvervoerbedrijven handelen voortaan zelf klachten van reizigers over de OV-chipkaart af. Bedrijven als NS, Arriva en Connexxion verwijzen klagers niet meer door naar elkaar of TLS, de beheerder van het chipkaartsysteem.

De vervoerders reageren daarmee op een oproep van de Consumentenbond, de ANWB en reizigersorganisatie Rover. De organisaties wezen er vorige maand op dat er nog steeds veel problemen zijn met de OV-chipkaart, zoals defecte paaltjes, kaarten die het begeven, verwarring rond abonnementen en problemen bij het overstappen. Mensen worden volgens de drie organisaties vaak van het kastje naar de muur gestuurd.

De Consumentenbond, de ANWB en Rover willen één website en één telefoonnummer waar mensen terechtkunnen met alle vragen en klachten over de OV-chipkaart, ongeacht met welke vervoerder wordt gereisd. Zover willen de vervoerders echter niet gaan, laat een woordvoerder van TLS vrijdag weten. "Dat is wel een erg ambitieus plan. Dan zouden we onder meer gegevens moeten gaan uitwisselen met tien vervoerbedrijven." De vervoerders en TLS leggen hun oplossing vrijdagmiddag voor aan de consumentenorganisaties.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV stelt in een reactie dat één loket voor de OV-chipkaart slechts een 
cosmetische wassen neus is. De werkelijke problemen zouden niet worden opgelost, vindt Voor Beter OV. De organisatie wijst op de soms gebrekkige apparatuur in bussen. Daardoor verloopt het in- of uitchecken niet altijd soepel. Bovendien ontstaan er soms problemen bij de overgang naar een andere vervoerder. Chipkaarten van de vorige vervoerder worden dan soms niet geaccepteerd door de nieuwe vervoerder.

(c) Novum / Treinreiziger.nl. Foto: Kialna Photography