fbpx

Siemens presenteert Vectron – universele locomotief voor Europa

De Vectron is een nieuwe loc serie van het Duitse bedrijf Siemens. Deze locomotieven kunnen worden gebruikt voor zowel nationale als grensoverschrijdende personenvervoer en goederenvervoer en zijn gebouwd voor een maximale snelheid van een 160 kmh of 200 km / h. De loc is verkrijgbaar met wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) of met een multy systeem.

"Rail transport in Europa is aan het veranderen in een steeds sneller tempo. De logistiek wordt steeds complexer; goederen moeten sneller en over grotere afstanden worden verplaatst. Het grensoverschrijdend verkeer in Midden-Europa en op de Zuidoost-corridor is al aanzienlijk en zal blijven toenemen. Moderne locomotieven moeten kunnen dienen op deze belangrijkste routes en de toekomstige groei van de regio´s versterken" schrijft Siemens in een persbericht.

Siemens biedt een aantal verschillende Vectron-versies aan. Zo is er een versie voor zowel liche als zwaardere goederentreinen. Een diesel-elektrische versie is gepland voor de middellange termijn. De trein is ontworpen voor een maximale snelheid van 160 kilometer per uur, maar kan worden opgewaardeerd tot een snelheid van 200 kilometer per uur.

Volgens Siemens kan de Vectron in bijna alle Europese landen dienen. Met de Vectron heeft de Traxx van Bombardier er een concurrent bij.

Foto´s: Siemens