fbpx

België per trein

Door de Fyra problemen is het reizen naar België niet makkelijker geworden. Voor veel reizigers echter wel goedkoper. Ondanks alle problemen rijden er op werkdagen nog steeds ruim 50 treinen naar België. Treinreiziger.nl heeft alle treinverbindingen naar België visueel in kaart laten brengen door VastinVorm. Eerder hadden wij al een overzicht gemaakt van de treintarieven Amsterdam – Brussel.

Treinen naar België

Voordelig per trein naar België
Omdat de Fyra tot nader order is opgeheven, zijn de oude vertrouwde aantrekkelijke tarieven naar België weer boekbaar. Zo kunt u voordelig op één dag heen en weer met het superdagretour (op werkdagen vanaf 9:00 geldig). Een weekendje weg? Dan is het weekendretour weer beschikbaar. Op de pagina´s Trein Brussel en Trein Antwerpen is uitgebreide tariefinformatie te vinden.

Treintickets via de NMBS
Treintickets vanaf Roosendaal en vanaf Maastricht naar België zijn bij de Belgische spoorwegen (NMBS) goedkoper dan bij NS International. Daardoor is het in veel gevallen goedkoper om een binnenlands NS-treinticket te reizen naar Maastricht of Roosendaal en vanaf daar verder te reizen met een NMBS-treinticket. U moet dan dus twee treintickets kopen. Een enkele treinreis Amsterdam – Brussel is op deze manier zo´n € 3,50 voordeliger. Treinreiziger.nl is ook partner van NMBS. Zie deze boekingsmodule in onze huisstijl. Betalen per iDeal is niet mogelijk bij NMBS.

Snel naar België
De snelste trein naar België blijft de Thalys. Voor de Thalys is echter reserveren verplicht. De goedkoopste treintickets zijn zeer snel uitverkocht. Zeker kort voor vertrek is de Thalys relatief duur. Daar staat tegenover dat u tijdens de reis gratis internet kunt gebruiken (niet met No-Flex treintickets). In de 1e klas krijgt u bovendien gratis een drankje en een versnapering. De Thalys naar België is met name interessant voor zakelijke reizigers.

Treinreizen België in beeld
Onderstaande kaart toont alle treinen naar België, inclusief de belangrijkste aansluitingen. Zo is te zien dat de Intercity Amsterdam – Roosendaal (- Vlissingen) aansluiting geeft op de stoptrein naar Antwerpen. Ook is te zien dat de Fyra tussen Amsterdam en Rotterdam gebruikt kan worden. In Rotterdam is er eens per twee uur een ruime aansluiting op de intercity Den Haag – Brussel. Deze rijdt in het weekend slechts tot Antwerpen. De Fyra Amsterdam – Rotterdam is toeslagvrij voor internationale reizigers. Zie ook de speciale pagina Trein Amsterdam – Brussel.

 

1 gedachte aan “België per trein”

  1. Jules Vismale schreef:

    Helaas zijn er echter in Antwerpen weer andere problemen ontstaan sinds het spoor daar onder het Centraal station is doorgetrokken richting Nederland!
    Omdat het station daarginder niet groot genoeg was om alle sporen door te trekken heeft men er een soort verdieping-station van gemaakt met kopsporen die daar wederom doodlopen en er zelfs een groot winkelcentrum in gestopt.
    Helaas is het daar nou net een doolhof geworden zodat je vaak totaal niet weet welke kant je op moet voor aansluitingen, het langdurige staan op roltrappen is erg stressvol en de ware gezelligheid is er dan ook ver te zoeken!
    Het station van Antwerpen zou zelfs door de stationstunnel een ideaal doelwit vormen voor allerlei terroristen die bijvoorbeeld een goederentrein met explosieve stoffen kunnen laten exploderen als deze onder het station door gaat rijden waardoor het gebouw instort met veel treinreizigers daarin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *