fbpx

Bezienswaardigheden Berlijn

01 dec 2016 16:02

Naast een rijke historie biedt Berlijn u een groot aantal interessante bezienswaardigheden voor een vakantie of stedentrip naar de Duitse hoofdstad. Met gemak besteed u hier enkele dagen aan historie, ontspanning en cultuur! De stad is de afgelopen decennia, vrijwel direct na de val van de Berlijnse muur, flink verandert en steeds meer aangepast op de grote stroom toeristen die jaarlijks naar de stad afreizen. Zo is het tegenwoordig steeds beter mogelijk om de stad op een unieke manier te bezichtigen, door bijvoorbeeld per fiets of met een Trabant Berlijn te verkennen.

Vanzelfsprekend zijn bezienswaardigheden in Berlijn als de Berlijnse muur, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie niet te missen onderdelen voor een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Bent u echter ook bekend met bijvoorbeeld de Gendarmenmarkt, het slot Charlotteburg en de KaDeWe? We vertellen u in dit artikel meer over de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn.

Historische bezienswaardigheden Berlijn

Zoals in de inleiding genoemd, is Berlijn een stad bij uitstek om wat te weten te komen over de geschiedenis van Duitsland en de hoofdstad zelf. Hoewel u wellicht al veel zult weten over bijvoorbeeld de Wereldoorlogen die zijn uitgevochten rond Berlijn, kunnen een aantal interessante historische bezienswaardigheden u nog veel meer vertellen!

Onder deze bezienswaardigheden mag het restant van de Berlijnse muur vanzelfsprekend niet ontbreken. Dit indrukwekkende stukje geschiedenis is vrij toegankelijk en bevat veel informatieborden om meer te vertellen over de historie ervan.

Foto: LensTravel / Shutterstock.com

Ook Checkpoint Charlie is een vrij toegankelijke bezienswaardigheid, al dient u wel te betalen voor het bijbehorende Mauermuseum. Hoewel de wachtershuisjes bij Checkpoint Charly replica’s zijn van de oorspronkelijke huisjes tussen het Amerikaanse en Russische deel van Berlijn, geeft het u een goed beeld van de historie die zich hier heeft afgespeeld.

Andere historische gebouwen die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken, zijn onder andere slot Charlotteburg. Slot Charlotteburg is het grootste paleis dat Berlijn kent, maar ligt net buiten de stad. Als u de gelegenheid hebt om het paleis te bezoeken, neem dan ook zeker een kijkje in de tuin ervan. Zeker zomers is dit een erg indrukwekkend onderdeel van het paleis!

Het Rijksdag is het parlementsgebouw van de Duitse regering en stamt uit de negentiende eeuw. Het gebouw beschikt over een bijzondere glazen koepel, waar u als toerist doorheen kunt lopen, evenals dat u boven het gebouw kunt genieten van het uitzicht over de stad. Toegang tot het gebouw is gratis, maar houd hierdoor wel rekening met een lange wachtrij, zeker in de weekenden en vakanties.

Ontspannende bezienswaardigheden Berlijn

Naast alle historie wilt u wellicht ook genieten van het bruisende leven op straat in Berlijn. Gelukkig biedt de stad daarvoor een aantal geschikte bezienswaardigheden.

Denk aan de Brandenburger Tor, waaronder, zeker in de zomer, dagelijks tal van muzikanten en dansgroepen hun acts aan toeristen en bewoners van de Duitse hoofdstad opvoeren.

Een gezellige sfeer voor een drankje of hapje op een nabijgelegen terrasje! Ook het Potsdamer Platz en de Gendarmenmarkt, twee grote, moderne pleinen in de stad, zijn geschikte locaties voor de nodige ontspanning.

Komt u voor de Duitse winkels? Bezoek dan de KaDeWe, nabij de drukke Kurfürstendam, eens! Dit warenhuis is na Harrods in Londen, het grootste warenhuis van Europa. Zonder de gratis plattegrond kun je hier eenvoudig verdwalen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman Steenstra
4 jaren geleden

In jullie artikel over Berlijn staat dat de koepel van de Reichstag te bezoeken is. Wat nu niet vanwege corona, aan de hand is is dat je je vooraf aan moet melden op de site van de Reichstag en daar de toegang moet regelen. Doe dat wel ruim voor je naar Berlijn reist..