fbpx

ChristenUnie boos om problemen Schipholtunnel

ChristenUnie Kamerlid Arie Slob heeft genoeg van de vertragingen in de Schipholspoortunnel. Vorige week raakte de bovenleiding ernstig beschadigd met als gevolg uitval van treinen. Slob: "Nu een week later blijkt dat ProRail te weinig reserveonderdelen heeft. Het gevolg is dat er nog maandenlang sprake zal zijn van uitval van treinen. Dat is ongelofelijk knullig. Minister Eurlings heeft wat uit te leggen!"

Slob is verbaasd dat er niet geleerd is van vergelijkbare incidenten in het verleden. Zo waren er in 2002 een maand lang vertragingen rond Alphen aan de Rijn door een tekort aan onderdelen. De gevolgen zijn nu veel groter omdat het om het drukste punt in ons spoorwegnet gaat. "Ik moet er niet aan denken als niet één, maar alle vier de sporen bij Schiphol maandenlang zouden uitvallen. Dat zou een waar verkeersinfarct opleveren! Er zijn nu door de vakantie minder forenzen, maar ik houd mijn hart vast wat er gebeurt als straks de drukte in de spits weer toeneemt.”

De ChristenUnie wil daarom dat minister Eurlings ProRail op het matje roept. Slob: "Kritieke onderdelen moeten op voorraad zijn. We zijn wel in staat wegen in één of hooguit een paar nachten te repareren. Waarom lukt dat niet bij het spoor?"