fbpx

Eerste Spurt voor Arriva in Achterhoek uit de fabriek

10 mei 2012 12:08

In Zwitserland is donderdag de eerste nieuwe Spurt voor Arriva Nederland uit de fabriek gerold. Arriva heeft 24 nieuwe Spurt treinen besteld om deze in te zetten in de Achterhoek en Rivierenland. De trein zal in december in de reizigersdienst verschijnen.

De treinen worden gemaakt bij Stadler Rail. De nieuwe treinen betreffen hetzelfde type die Arriva elders in Nederland in zet en wordt door Arriva aangeduid als Spurt.

Behalve de 24 Spurt treinen die Arriva heeft besteld om in de provincie Gelderland in te gaan zetten, heeft de vervoerder ook 14 Spurt treinen besteld voor treindiensten in Overijssel en Drenthe. Als alle nieuwe treinen geleverd zijn heeft Arriva Nederland 99 Spurt treinen van de Zwitserse fabrikant.

De nieuwe treinen zijn per december nodig. In december neemt Arriva diverse regionale spoorlijnen over. Het gaat om de spoorlijnen Arnhem – Tiel, Arnhem – Winterswijk, Zutphen – Winterswijk, Apeldoorn – Zutphen en Zwolle – Emmen. In 2013 volgt vervolgens nog de spoorlijn Mariënberg – Almelo.

De Spurt treinen voor Gelderland zijn niet van toilet verzien. De nieuwe treinen voor de Vechtdallijn (Zwolle – Emmen) zullen wel een toilet krijgen. De treinen in Gelderland krijgen dat niet, omdat de provincie geen toilet in de trein heeft geëist.