fbpx

Eurostar vervoert meer reizigers

21 okt 2014 13:34

Eurostar heeft in het derde kwartaal meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maanden vorig jaar, wat het bedrijf achter de hogesnelheidstrein twee procent meer omzet opleverde. De inkomsten van het Frans-Britse concern kwamen daardoor uit op 211 miljoen pond (266 miljoen euro), zo blijkt dinsdag uit de kwartaalcijfers van Eurostar.

Ongeveer 2,8 miljoen reizigers maakten tussen juli en september gebruik van de treinverbinding tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Dat is een stijging van drie procent op jaarbasis. Ook in de eerste zes maanden van het jaar nam het aantal reizigers in de treinen al toe.

Het bedrijf, dat in november twintig jaar bestaat, dankt die groei aan het toenemende vertrouwen van consumenten aan weerszijden van het Kanaal. Eurostar kent naar eigen zeggen al tien opeenvolgende jaar van reizigers- en omzetgroei en verwacht dat die lijn zich de komende tijd doorzet als gevolg van enkele nieuwe routes.

Zo komt het bedrijf begin volgend jaar met een rechtstreekse treinverbinding tussen Londen en de Franse Provence. In 2016 lanceert Eurostar vervolgens een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Londen.

Op donderdag 13 november, als Eurostar precies 20 jaar bestaat, worden de nieuwe treinstellen van Eurostar onthuld. De nieuwe Eurostar e320-treinen kunnen tot 900 reizigers vervoeren. Daarmee neemt de capaciteit per trein met 20% toe. Bovendien kunnen de e320-treinen een snelheid van 320 km/u halen. De binnen- en buitenkant van de treinen worden ontworpen door Pininfarina, het wereldvermaarde Italiaanse ontwerpbureau dat bekendstaat om zijn legendarische automodellen.

Verder krijgen de oude Eurostar treinstellen een uitgebreide revisie, met nieuw interieur.