fbpx

Google Maps uitgebreid met openbaar vervoerinformatie 9292

14 mrt 2013 12:45

Vanaf vandaag, 14 maart, kunnen alle OV-reizen in heel Nederland ook gepland worden via Google Maps. Eerder waren alleen de gegevens van NS, Connexxion en GVB opgenomen. Maar door een samenwerking met 9292 kan Google Maps nu reisinformatie bieden voor heel Nederland.

9292 is blij met deze uitbreiding van mogelijkheden voor de reiziger om reizen met het openbaar vervoer te plannen. Stefan Hulman, Algemeen Directeur 9292: “We vinden dit een mooi voorbeeld hoe we het openbaar vervoer aantrekkelijker kunnen maken door onze informatie te delen.” Het reisadvies via Google Maps bevat echter nog geen realtime-informatie.

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux: “Voor reizigers is dit een waardevolle toevoeging. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor de mobiele telefoon gebruikt, terwijl zij op pad is. Dit is niet alleen handig voor mensen die in Nederland wonen, maar ook voor toeristen die ons land willen verkennen en gewend zijn Google Maps te gebruiken.”

De samenwerking tussen Google Maps en 9292 werd vorig jaar al aangekondigd. Google Maps laat de locatie en dienstregeling zien voor meer dan een miljoen OV-haltes in bijna 500 steden wereldwijd.