fbpx

Ingrijpende spoorwerkzaamheden bij Arnhem

Het treinstation Arnhem Centraal is vanaf volgende week zondag (25 juli) vier weken lang nauwelijks bereikbaar per trein. Treinen uit Utrecht, Nijmegen en Tiel kunnen het station wegens werkzaamheden niet binnenkomen. Alleen vanuit Zwolle en Winterswijk komen er nog treinen aan op het station.

De overige treinen worden zoveel mogelijk vervangen door bussen. ProRail en de NS waarschuwen voor een extra reistijd van een kwartier tot anderhalf uur. Tussen Ede-Wageningen en Nijmegen zullen zowel stop- als snelbussen rijden. Doorgaande reizigers tussen Utrecht en Nijmegen krijgen het advies om te reizen via Den Bosch.

Internationaal
Normaal rijden ook de ICE´s naar Duitsland en de internationale nachttreinen via Arnhem. Gedurende de werkzaamheden worden deze treinen omgeleid via Eindhoven. Behalve dat de treinen via een aangepaste route rijden, zijn ook de vertrektijden aangepast. Twee ICE treinen rijden gedurende werkzaamheden niet vanaf Amsterdam, maar vanaf Utrecht.

Vernieuwingen
Aan de vernieuwing van het station wordt al een tijdje gewerkt. De verbouwing gaat nu een nieuw fase in met de vervangen van de sporen ten westen van het station. De treinen gaan daar straks onder elkaar door. De sluiting duurt tot zondag 22 augustus. Op zondag 8 augustus is het station helemaal onbereikbaar per trein.

Arnhem Kema
Aanvankelijk waren er plannen om tijdens de werkzaamheden een tijdelijk station bij Arnhem Kema te openen. Dit ging echter niet door omdat benodigde vergunningen niet werden afgegeven en vanwege protesten van bewoners en natuurorganisaties. Als het tijdelijke station wel door had kunnen gaan, was de extra reistijd voor veel reizigers veel beperkter geweest.