fbpx

Inschrijving Kilometer Kampioen van start

Op zaterdag 20 juni organiseert Treinreiziger.nl een bijzondere wedstrijd: wie kan de meeste kilometers met de trein op één dag maken? De winnaar kan krijgt een NS-Weekend Vrij Jaar-abonnement of kan kiezen voor een andere prijs naar keuze. Speciaal voor de wedstrijd is er nu een aparte website: kilometerkampioen.nl

Wie wil mee doen met de wedstrijd kan zich vanaf vandaag inschrijven. Voor 25 euro krijgen deelnemers een 1e klas dagkaart en een Kilometer Kampioen t-shirt. Wie al een treinkaartje heeft, kan zich voor 6,95 euro inschrijven. Ook dan krijg je een t-shirt.

Boek
Inspiratie voor de wedstrijd is gehaald uit het boek Kilometer Kampioen, een boek uit de jaren ´50 waarin een (fictieve) wedstrijd beschreven werd. In een finale van een wedstrijd probeerden drie jongens op een dag zoveel mogelijk kilometers per trein af te leggen. Ieder station mocht maximaal één keer worden aangedaan. Grappig detail: het boek van toen werd geschreven door (A.D.) Hildebrand, nu is de voornaam van de initiatiefnemer van de wedstrijd Hildebrand.

Meer flexibiliteit
De regels en voorwaarden verschillen met de wedstrijd uit het boek. Om deelnemers meer flexibiliteit te geven mag een station nu wel vaker worden aangedaan. Om het toch spannend te houden mag een traject echter slechts één keer worden afgelegd. Daarbij geldt dat een traject wordt opgebouwd uit de stopstations van de trein waarmee je reist.

Werkzaamheden
Wie deelneemt moet ook rekening houden met werkzaamheden. Waar er precies gewerkt zal worden, weten we niet. Wel dat er (waarschijnlijk) geen treinen zullen rijden tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. Een deel van de intercity´s zal waarschijnlijk worden omgeleid via Hilversum. Dit is naar verwachting de grootste buitendienststelling van zaterdag 20 juni.

Hoofdprijs
De winnaar van de wedstrijd mag een jaar lang gratis reizen in het weekend. Heb je daar geen interesse in? Dan kan je ook kiezen voor twee Thalys-retourtjes naar Parijs of een InterRail-kaart. Doe je samen of in een groep mee aan de wedstrijd? Dan is de roem natuurlijk voor jullie allemaal, maar we hebben maar één hoofdprijs.

Meer dan 20 prijzen
Ben je geen winnaar? Niet getreurd! We mogen van de Nederlandse Spoorwegen twintig cadeubonnen weggeven van de Spoordeelwinkel. Daarom zal de top twintig deelnemers beloond worden met een cadeaubon. Daarnaast zullen we enkele dagkaarten weggeven.