fbpx

Meer treinen Almelo – Enschede

Na overleg met de regionale overheden wil NS in dienstregeling 2009 de stoptrein (Apeldoorn-) Deventer – Almelo van maandag tot en met zaterdag  verlengen van en naar Enschede. Daarnaast gaat de stoptrein vaker rijden.

De stoptrein Apeldoorn – Almelo rijdt nu één keer per uur, en in de spits twee keer per uur. Vanaf december 2008 zal de stoptrein van maandag tot en met zaterdag (tot 20:00 uur) de gehele dag twee keer per uur rijden. Daarnaast wordt de stoptrein verlengd tot Enschede. Daardoor ontstaan er tussen Wierden en Enschede vier stoptreinen per uur. Naast de vier stoptreinen, rijden er tussen Almelo en Enschede ook nog eens twee intercity´s. Daarmee komt de frequentie op zes treinen per uur.

De intensieve dienstregeling – de zondagen uitgezonderd – duurt voorlopig tot en met 2014. Voor de totale periode van zes jaar betaalt de Regio Twente aan de NS 3,4 miljoen euro als bijdrage in de exploitatie. De verwachting is dat in 2014 zoveel reizigers van de trein gebruik zullen maken, dat het voor de NS interessant is om de hoge frequentie zelf voort te zetten.

Bron: Adviesaanvraag Locov & Persbericht NS & TC Tubantia