fbpx

Meer winkels in vernieuwde middentunnel Amsterdam Centraal

20 dec 2013 13:41

Vanmorgen hebben ProRail en NS de tweede gerenoveerde helft van de middentunnel op station Amsterdam Centraal feestelijk in gebruik genomen. Hiermee is de middentunnel weer in de oorspronkelijke breedte beschikbaar voor reizigers en zijn de perrons ook bereikbaar via roltrappen. Het winkelaanbod in de tunnel is verdubbeld.

AKO, Kiosk, GWK Travelex en Erica Kruiderijen openen hier hun nieuwe winkel. De tunnel is nog niet helemaal klaar. Wat nu nog rest, is het laatste deel van de tunnel aan de IJ-zijde. Hier wordt de komende maanden nog gewerkt aan de trap en de roltrappen naar het perron van spoor 15. Uiteindelijk zal de tunnel uitkomen in de toekomstige IJ-hal. Naar verwachting kunnen reizigers vanaf begin 2015 weer door de middentunnel naar de IJ-zijde.

 Vorige zomer is ProRail begonnen met de renovatiewerkzaamheden. Op 13 juni kwam de eerste helft van de tunnel al in gebruik. Op dat moment openden De Broodzaak, Smullers, Ola Happiness Station, Leonidas, Simon Lévelt en the Döner Company hun nieuwe winkels.

De middentunnel van Amsterdam Centraal was tot circa 10 jaar geleden de belangrijkste reizigerstunnel van het station. Bij de start van de bouw van de Noord/Zuidlijn, precies onder de middentunnel, werden de winkels uit deze tunnel naar het voorplein verhuisd of naar andere plekken in het station.