fbpx

Mondkapjes straks op stations verkrijgbaar bij ETOS en Hema

Grote winkelketens als HEMA en Etos gaan op korte termijn mondmaskers verkopen op en bij stations. Albert Heijn kijkt nog naar mogelijkheden om mondkapjes aan te bieden aan klanten op relevante locaties zoals Schiphol en treinstations, aldus woordvoerders van de bedrijven.

Zie ook: Tips om mondkapjes te kopen.
Mondkapjes worden o.a. verkocht via caredelta.nl (50 voor 8 euro), Hema (herbruikbaar, 3 voor 5 euro) of via Treinwebshop (Rover mondkapje, 2 voor 9 euro). Natuurlijk zijn er ook op talloze andere plekken mondkapjes te koop.

Vanaf 9 mei bij Etos

“Het gaat niet om medische maskers maar om gewone exemplaren”, benadrukte de HEMA-woordvoerster. “De HEMA heeft de beschermingsmiddelen al in bezit, de inkoopafdeling liep vooruit.” Wanneer ze precies in de winkel komen, kon ze nog niet zeggen maar ze liggen er ruim voor 1 juni de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer van kracht wordt.

De Etos gaat in alle 550 winkels en online weer niet-medische neus-mond-kapjes verkopen. “We mikken op zaterdag aanstaande in de winkel. Er zal een maximering van drie pakjes zijn per klant zodat we zoveel mogelijk mensen beschikbaarheid geven”, aldus een woordvoerster.

Enorme vraag

De HEMA verwacht dat de vraag “extreem hoog” zal zijn. Hoeveel maskers de HEMA heeft ingekocht en bij wie, wilde ze uit concurrentieoverwegingen niet zeggen. Of er genoeg zijn is volgens de woordvoerster moeilijk te zeggen maar “gun elkaar een exemplaar”.

Of NS via bijvoorbeeld de Kiosken of loketten ook mondkapjes gaat verkopen is niet bekend. “Veel zaken moeten nog nader uitgewerkt worden”, legt een woordvoerder van het spoorbedrijf uit. Dat geldt ook omtrent de eventuele verkoop van mondkapjes.

Stationswinkels HEMA

HEMA heeft negen stationswinkels. Deze zijn te vinden op Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Utrecht Centraal en Amsterdam Zuid. De winkels zijn in 2018 overgegaan van eigendom van NS naar Hema.

© ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rhido
4 jaren geleden

Hildebrand, ik had eergisteren al met de NS getweet maar zij hebben gisteren naar mij getweet: “Wij gaan geen mondkapjes verstrekken. Hier moet je echt even zelf achteraan,” aldus de NS.

Frans Eekhout
4 jaren geleden

NON FOOD
Ik kocht op 7 mei 2020 een masker bij de PLUS supermarkt voor twee euro, dus kijk ook even of men die bij de PLUS of JUMBO, Aldi, Lidl Jan Dirks supermarkten verkopen onder de kop NON FOOD. Het zat in een afsluitbare doorzichtige plastic hoesje zonder verdere opschriften, veel succes. Het is mij echter niet bekend of het een wegwerp, non medisch masker is of anders en een Prettig en vooral GEZOND weekend mede Treinreizigers participanten toegewenst !

Ruud
4 jaren geleden

Besteld via AliExpress of Wish is toch een stuk voordeliger. Je moet wel een week of vier wachten.

GrijzePilion
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ruud

Waarom zou je in deze tijd nog zaken doen met een land als China. Ik bestel niks meer van Chinese bedrijven!

Joep
4 jaren geleden
Antwoord aan  GrijzePilion

Precies !!!

Jur
4 jaren geleden
Antwoord aan  GrijzePilion

Ach, dat soort racisme trekt wel weer weg. Dus ik bestel gewoon bij Ali.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jur

Inkoop uit een ander land willen vermijden is geen racisme. U maakt er een rassenzaak van.
NB we zouden ook beter geen olie of gas uit het midden-oosten betrekken en ook niet de VS.

Menno
4 jaren geleden
Antwoord aan  GrijzePilion

Ik heb hetzelfde, alleen in dit geval komen deze mondlapjes gewoon uit China. En nog met een nep CE marketing erop ook. Via een Nederlandse importeur dat wel, dus de BTW en heffing is in ieder geval wel betaald. Maar ik heb mijn 3M maskers nog die ik net op tijd besteld had.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ruud

Duidelijk dat uw inkomen niet afhangt van een optie uw medewerking te omzeilen.

Otto
4 jaren geleden

Kruidvat had ze ook, na een paar uur uitverkocht.

Apple H
4 jaren geleden
Antwoord aan  Otto

Kruidvat en trekpleister zon ook Chinese bedreven.

JoostvanS
4 jaren geleden

Je kan natuurlijk losse mondkapjes kopen voor eer dan een euro per stuk, maar een doos van 50 stuks kun je ook elders bestellen voor ca 4 tientjes, bijvoorbeeld bij Conrad. Handiger als je vaker op pad moet. (Heb geen enkele binding met dat bedrijf overigens)

Arjan Krabbenbos
4 jaren geleden

Mondkapjes blijvend ophouden op een lange reis is een hele opgave.We mogen hem niet ap en af doen in het OV. maar dat kun je nooit lang volhouden! Waarom 24/7 een maskerplicht, terwijl dit misschien handiger is tijdens drukke spitstijden! Als het rustig is en de 1, 5 meter maatregel wel kan worden uitgevoerd, is het masker gebruik een extra drempel! laat in rustige uren, weekends de masker in je tas voor het geval het drukker is! Dan heb je hem bij je en kan hem dan in zulke omstandigheden dus gelijk opzette als het echt moet. Maar, als het drukker wordt kun je dan het masker dan wel gebruiken. Ik weet ook niet of dat veel het juiste effect gaat geven, want is dat dragen er van in drukte ook niet benauwender? Ik wet het niet en ook niet hoe het in onze omringende landen de ervaringen hier van zijn! Straks kan iedereen weer grenzeloos reizen en hoe kun je nu weten dat iemand 5 of 6 keer wel of niet overgestapt heeft? Bij Interrail misschien, maar dat valt te betwijfelen. Men moet toch ook wat eten en drinken onderweg en naar adem kunnen happen? Zo n muilkorfplicht voor mensen zal niet zo eenvoudig zijn voor de gebruiker als de handhaving hier op! maar wie weet is het na een paar weken weer gedaan met deze nieuwe wet! Misschien is een zuurstofmasker wel een beter idee!

Frans Eekhout
4 jaren geleden

Staat er een boete op als je de maskers niet draagt en als het straks weer dertig plus graden wordt met een hoge vochtigheidsgraad van 90 procent of hoger ?
Bij de ingang van een bospad zag ik in Landgraaf laatst een bord dat men 1,5 meter afstand moest houden anders kreeg men een boete van Euro 400,- als men daar niet aan hield en het OV dan ? Ik stap al sinds 15 februari niet meer in een trein en na 2 maanden weer een kort busritje gemaakt, begrijpt de genomen maatregelen best voor een goede gezondheid, maar was niet op mijn gemak en blij toen ik weer thuis kwam, een wereldreis in zakformaat… Over reserveren gesproken zelfs op Java kent men voor de trein stoelreservering, maar het Nederlandse spoor is vergelijkbaar met een soort Metro netwerk las ik ooit in Business Traveller, zie maar aan stoelreservering te houden met alle spitsbeperkingen e.d. Veilig en Gezond reizen en blijven moet men NIET onderschatten en wens ik dat ook iedereen toe (!), maar voorlopig kijk ik maar naar You-Tube en kiest voor CABVIEW Holland met en zonder snelheidsmeter of drivers view met OV ritten om nog een beetje het reisgevoel te hebben en naar het landschap te kijken door de ogen van een bestuurder. Passief i.p.v. aktief reizen noem ik dat tot er betere tijden aanbreken en de mensen die voor werk en zo moeten reizen, STERKTE !

Arie
4 jaren geleden

Ja ze verkopen ze wel, maar je grijpt telkens mis. Online is ook zat te vinden, maar goed ik koop toch de 3 laags mondkapjes, dus die zullen wel niet zoveel verschillen. Ik heb ze gekocht bij coronavitaal.nl uiteindelijk

Lucy
3 jaren geleden

Ik vind het prettig om met mondkapjes te reizen. Heb stoffenmondkapjes gekocht bij Hema. 👄👄👄