fbpx

Nieuw dieptepunt voor Fyra Amsterdam – Brussel

16 jan 2013 0:52

De Fyra Amsterdam – Brussel heeft dinsdag een nieuw dieptepunt bereikt. Door materieelproblemen is de helft van de internationale Fyra´s uitgevallen. De andere helft  van de treinen kwam met een gemiddelde vertraging van 50 minuten op de eindbestemming aan. Dat meldt Treinreiziger.nl na bestudering van de actuele vertrektijden van de Nederlandse en Belgische spoorwegen. 

Dinsdagochtend reed de Fyra nog, zij het met enorme vertragingen van soms meer dan 90 minuten. Dinsdagmiddag moesten echter alle treinen worden opgeheven. Uit tweets van NS International blijkt dat dit het gevolg was van defect materieel. Om het reizigersleed te beperken heeft NS International tussen Roosendaal en Antwerpen bussen ingezet.

Kennelijk blijkt de Fyra V250 toch minder winterhard te zijn dan gedacht. De nieuwe Fyra´s hebben in het verleden een wintertest doorstaan in de klimaatkamer van Wenen. Woensdag houden de winterproblemen bij NS International aan en worden er zes van de twintig internationale Fyra-ritten opgeheven. Bij de nog rijdende treinen worden ook weer vertragingen met uitschieters tot bijna twee uur gemeten. De gehele dag zal NS International tussen Breda en Antwerpen bussen inzetten.

Reizigers die door de problemen woensdag niet met Fyra willen reizen kunnen hun treintickets omboeken, ongeacht de tariefvoorwaarden. Maatschappij voor beter OV heeft NS International om opheldering gevraagd.