fbpx

NS seizoensretour: 3 treinkaartjes voor het weekend: € 36

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Het is weer zover. Bij NS kun je terecht voor het NS Seizoensretour. Voor 36 euro ontvang je drie treinkaantjes voor het weekend. Elk treinkaartje geldig in een ander seizoen. Omgerekend betaal je dus € 12 per dagretour!

Zeer goedkoop

Daarmee is het seizoensretour één van de meest goedkope treinkaartjes die je kunt kopen. Goedkoper dan een Kruidvat of AH treinkaartje. Daar betaal je vaak € 14 tot € 16 voor een treinkaartje. Wel is het goed om te beseffen dat het Seizoensretour alleen in het weekend te gebruiken is, en slechts één dagretour per seizoen. Het seizoensretour is persoonsgebonden.

Reisperiodes

  • Dagretour 1: geldig in november en december 2018
  • Dagretour 2: geldig in januari, februari en maart 2019
  • Dagretour 3: geldig in april, mei en juni 2019

Seizoensretour kopen

Per dagretour kun je beslissen op welk traject je wilt reizen. Het seizoensretour wordt geleverd als e-ticket. Dit betekent dat je drie couponcodes krijgt voor drie reizen. Voordat je op pad gaat, dien je de couponcodes te verzilveren. Doe dit niet te vroeg, want na verzilveren kun je niets meer wijzigen. Heb je geen printer? Geen probleem. Je kunt de tickets ook laden in de NS reisplanner app. De NS reisplanner app is beschikbaar voor Android en Apple smartphones. Het NS Seizoensretour is te koop via NS.nl.

1e klas zeer voordelig

Behoefte aan meer comfort en meer zitplaatskans? Dan kun je overwegen 1e klas te reizen. Normaal betaal je voor een 1e klas treinreis zonder korting tot  ruim 80 euro per kaartje. Met het NS Seizoensretour betaal je slechts 2 euro per treinkaartje extra. Ofwel: 42 euro voor drie 1e klas treinkaartjes.

Werkzaamheden

Vrijwel ieder weekend wordt er op tal van trajecten gewerkt aan het spoor. Daardoor kan de dienstregeling aangepast zijn, of kunnen treinen vervangen zijn door bussen. Werkzaamheden aan het spoor zijn uiterlijk 10 dagen voor vertrek in de NS Reisplanner verwerkt.

Tot slot

Het NS Seizoensretour betreft drie dagretours. Dat betekent dat je niet kris, kras door Nederland kunt reizen, maar alleen kunt reizen tussen twee stations naar keuze. Je kunt tussen de twee stations gebruik maken van alle treinen van alle vervoerders. Alleen Thalys en Eurostar zijn uitgesloten. Bij gebruik van ICE en Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) dien je een toeslag per enkele reis te betalen. Die kun je op het station kopen. Je kunt ook kiezen voor de reguliere intercity, daarvoor betaal je nooit een toeslag. Het Seizoensretour is alleen geldig in Nederland, en alleen tussen treinstations.

0 0 stemmen
Artikel waardering
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annemiek
5 jaren geleden

Handig om toe te voegen is wellicht dat het seizoensretour ditmaal, in tegenstelling tot eerdere edities, ook op feestdagen te gebruiken is.

Stokbosveen
5 jaren geleden
Antwoord aan  Annemiek

Klopt inderdaad, maar helaas weer niet op Koningsdag. En de ticket is ook nog eens persoonsgebonden, NS wil blijkbaar precies weten wie deze tickets koopt en voor welke trajecten. Als dat zou betekenen dat NS/prorail geen werkzaamheden uitvooert op die trajecten, dan heb je pas echt voordeel ervan.

Maar ik heb geen behoefte om aan NS al mijn persoonsgegevens te geven zodat ze precies weten waar ik heen ga en wanneer. Bovendien, hoe zit dat met de privacy? Volgens mij moet de aanbieder zich houden aan de AVG regels en dus duidelijk zijn wat ze ermee doen. Dat laatste kan ik nergens terugvinden op die pagina.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Stokbosveen

NS houdt zich heus wel aan de regels.

Koningsdag is beredruk. NS zal gek zijn om dan duizenden mensen ook nog eens voor een habbekrats te laten reizen terwijl alles op haren en snaren gezet moet worden om de dag door te komen. Het is geen sociale voorziening voor armlastigen.

johan II
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Dries, wat heb je weer een treffend woord voor je immer terugkerende pleidooi gevonden: arm + lastig.
Je habbekrats kan ingewisseld worden voor de karwats. Is dat iets als welkomstgeschenk voor nieuwe leden je actieclub van vaste reizigers tegen patatetende kruitvatkaartjeshouders, zo’n karwats? Ongetwijfeld te betrekken bij de Action.

Over je opmerking dat NS zich ‘heus’ aan de regels houdt van privacy: zeker niet. De datahonger/obesitas van NS is echter onschuldig, eindeloze vergaderingen en vergezichten, denkend dat ze Google zijn, evenwel niet in staat om iets zinnigs met de verzamelde data te doen. Ze raken er zelf verstrikt in, grappig is dat.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

II zal het allemaal weten hoe het bij NS functioneert. Ga lekker met de bus of auto.

japio
5 jaren geleden
Antwoord aan  Annemiek

en zet er even bij dat deze kaartjes tot 9 december te koop zijn…..

johan II
5 jaren geleden

Heb inderdaad veel projecten met NS gedaan. Enthousiasme en illusies zijn nniemand vreemd, bij NS is de ivoren toren die erdoor gevormd wordt nog net wat blinkender dan bij de meeste andere bedrijven.
Mag NS graag, net als de trein. Hou van het menselijk gebrek, herken ik me in.

Gonda
5 jaren geleden

Ik wil op zaterdag van Rotterdam centraal naar Hilversum,maar daar is werk aan het spoor ,en ik moet overstappen,ik weet niet naar ander perron,en later op de bus,omdat trein niet rijdt,is dan zo,n seizoen kaartje wel geldig?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Gonda

Ja, het kaartje is geldig in de trein vervangende bussen. (Niet in de normale lijnbus, maar wel in de bussen die NS tijdens werkzaamheden in zet.)

Gonda
5 jaren geleden

Dank je wel,ik hoop dat het mij lukt om op die persoonlijke site te komen als ik de datum wil invoeren,zijn met 2 pers,op 1 email adres,hoop dat ze dat snappen bij nx

Jannie Verhaaf
5 jaren geleden

Hoe gaat het als je met een rolstoel reist en de trein valt uit, vaak kun je niet met de bus mee. Hoe verder?

P.Heesakkers
5 jaren geleden

Goede en doordachte opmerking Jannie Verhaaf. Er wordt als gewoonlijk enkel aan goed ter been zijnde en geestelijk gezonde mensen gedacht.

henk van os
5 jaren geleden

en tweede pinksterdag

Vicky
5 jaren geleden

I will leave the Netherlands in March. Can I transfer the ticket in summer to someone else?

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Vicky

Sorry, but that’s not possible.

Marianne
5 jaren geleden

Volgens de NS is de aanbieding van seizoenretour niet actueel.
Kunt u aangeven waarom dit wel op de site van Treinreiziger staat??

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Marianne

Deze actie is inderdaad niet meer actueel, het Seizoensretour was verkrijgbaar tot begin december. Dit is nu aan het begin van het artikel aangegeven.

Excuses voor het ongemak.

Huong
5 jaren geleden

Goede dag. Ik heb 3 treinkaartje voor het weekend en ik heb al een keer gebruik maar nu kan ik de ander ticket(email) niet vinden. Hoe kan ik de ander ticket terug krijg?
Alvast bedankt.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Huong

Neem hierover contact op met de NS klantenservice, mogelijk kunnen zij de link naar de tickets nogmaals sturen. Houd hiervoor de ordergegevens (de informatie op je bankafschrift/internetbankieren) bij de hand.

Tip om dit in de toekomst te voorkomen: stuur de volgende keer de mail met de link voor de tickets door naar een ander e-mailadres van jezelf (eventueel maak je speciaal daarvoor één aan, met Hotmail en Gmail heb je sowieso al twee gratis e-maildiensten). Ik stuur belangrijke e-mails ook altijd door naar mijn Gmail.