fbpx

NS vergeet werkzaamheden te communiceren

Veel treinreizigers tussen Enkhuizen en Amsterdam zijn maandagmorgen overvallen doordat er minder treinen reden. Dat blijkt het gevolg van werkzaamheden die nog heel de week duren. De werkzaamheden waren niet aangekondigd op NS.nl. Dat heeft het spoorbedrijf maandag aan het einde van de middag alsnog in allerijl gedaan.

Spitstreinen
De spitsintercity´s Enkhuizen – Amsterdam en vice versa rijden deze week niet. De treinen zijn zonder mededeling uit de reisplanner gehaald. Veel forensen waren vannochtend dan ook niet op de hoogte van de werkzaamheden.

Excuses
Ook NS kon op Twitter pas na navraag uitleggen dat de treinen uitvielen vanwege werkzaamheden. "De informatie was inderdaad nog niet helemaal goed verwerkt op onze site. Excuses hiervoor. Het wordt nog aangepast," erkende het spoorbedrijf op Twitter. Vervolgens is er alsnog een bericht over de werkzaamheden op NS.nl verschenen. 

Excuses
Een woordvoerder van NS zegt dat de werkzaamheden niet zijn gecommuniceerd door een menselijke fout. "Daardoor waren maandagochtendspits reizigers niet op de hoogte waren van deze wijzigingen in de dienstregeling. Sinds maandagmiddag is de informatie op de site gezet en worden reizigers via omroepberichten geïnformeerd".  Het spoorbedrijf biedt getroffen reizigers excuses aan. Doordat de spitstreinen uitvielen, waren de Sprinters Hoorn – Schiphol overvol, zeggen treinreizigers.