youtube treinreiziger zoeken zoeken

OV-Dagkaart daluren: € 39

klok 24 jan 2017 20:21

In de daluren met de trein én de bus, tram en metro. Dat kan voor 39 euro. In de ochtendspits mag je bij NS reizen, mits je al vóór 6:30 uur bent ingecheckt. Daarna is het kaartje geldig vanaf 9:00 uur. In de avondspits zijn er geen beperkingen.

In het weekend kun je met dit treinkaartje gewoon heel de dag reizen. Dit treinkaartje noemen wij OV-Dagkaart Daluren, maar bij NS heet dit kaartje anders: Holland Travel Ticket Off Peak. Dit kaartje is namelijk eigenlijk vooral gericht op toeristen, maar kan ook door Nederlanders worden gekocht. Deze OV-Dagkaart is niet online te koop, alleen bij het de kaartautomaat op de NS stations. Je vind het onder het kopje overig. In de avondspits mag je gewoon onbeperkt reizen met zowel trein, tram, bus als metro. Bij de trein (en metro) check je per vervoerder in- en uit. Bij de bus en tram doe je dat per voertuig.

In veel gevallen is er een goedkoper treinkaartje. Dit kaartje kan vooral interessant zijn als je op één dag veel met de bus én trein reist, of als je treinreis vroeg in de ochtend begint.