fbpx
Foto: Stefan Verkerk

ProRail wil dat Nintendo spel aanpast na spoorlopers

12 jul 2016 13:36

In de jacht op Pokémon-figuurtjes zijn meerdere mensen op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

Spoorbeheerder ProRail heeft contact gehad met Nintendo, het bedrijf achter Pokémon. ProRail wil dat de makers het spel aanpassen, zodat de Pokémons uit de buurt van de spoorlijnen blijven. "Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden´´, zegt een woordvoerder. Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail "de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen´´.

Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn. De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is wereldwijd een hype. Volgens de politie levert dat soms gevaarlijke situaties op, wanneer gebruikers alleen naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Bovendien zijn de poppetjes soms verstopt op plekken die niet toegankelijk zijn, zoals een afdeling van het ziekenhuis AMC in Amsterdam.

(c) ANP