fbpx

Samenreiskorting nu ook via de OV-chipkaart

03 jun 2012 18:18

Sinds vrijdag is het ook mogelijk te zijn om samenreiskorting bij de Nederlandse Spoorwegen te gebruiken met de OV-chipkaart. Met het verchippen van de Samenreiskorting komt de afschaffing van papieren kaartjes weer een stap dichterbij.

Voorlopig kunnen treinreizigers nog een papieren treinkaartje kopen. Dat geldt ook voor de Samenreiskorting. Deze is beschikbaar voor reizigers met een NS-abonnement die in de daluren een medereiziger willen meenemen. Maximaal drie medereizigers kunnen met Samenreiskoritng aanspraak maken op 40% korting (vanaf ´s morgens negen uur, in het weekend en in juli en augustus de hele dag). Tot nu toe kon dat alleen met een papieren kaartje, maar sinds 1 juni kan dat ook met een OV-chipkaart.

Alleen bij NS
Reizigers dienen de Samenreiskorting op de chipkaart te zetten via de NS-kaartautomaat. De korting is te vinden onder de knop ‘Kopen NS producten’. Reizigers moeten aangeven of men 1e of 2e klas reist. Het recht op korting wordt vervolgens geladen op de OV-chipkaart voor één reis en alleen te gebruiken bij NS. Bij regionale vervoerders kunnen reizigers beter een papieren kaartje blijven kopen.

Enkele reis
Direct ná de uitcheck op het bestemmingsstation vervalt de korting. Als reizigers de terugreis dus weer gebruik willen maken van Samenreiskorting, moeten ze nogmaals langs de kaartautomaat. Dit werkt dus anders dan bij een klassewissel, die de hele dag geldt. Met het geldig maken van de Samenreiskorting voor één reis wordt voorkomen dat reizigers op de terugweg wéér met korting reizen, terwijl er niemand met ze mee reist om voor de geldigheid van de korting te zorgen.

Einde papieren treinkaartje
NS beloofde in 2009 dat het papieren kaartje minimaal tot 2012 beschikbaar zou blijven. Sindsdien werkt het bedrijf aan de gefaseerde invoering van de OV-chipkaart. Vorig jaar werd bekend dat NS aan het einde van dit jaar het papieren kaartje wil afschaffen

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
L. van der Steen de Bliek
6 jaren geleden

Waarom heb je dan de keuze voor 1 of 2x laden
bij de ov-chip kaart automaat. Dus kan je volgens mij heen en terug met je begeleider die een abonn.heeft. Maar dit werkt dus niet, want bij de terugreis werd de korting niet berekend. Wel 10,00 euro extra afgeschreven.