fbpx

Scholieren laten nieuwe hybride bussen van Connexxion opvallen

21 mei 2010 17:27

Vervoersbedrijf Connexxion neemt volgende week in de stadsdienst van Leiden tien nieuwe hybride bussen in gebruik. Scholieren maakten ontwerpen voor de achterzijde van deze bussen, waardoor ze extra opvallen.

Op dit moment rijden er al twee hybride stadsbussen van Connexxion in Leiden. Naast Leiden rijden er in Zuid-Holland eveneens hybride bussen in Alphen aan den Rijn (één) en Gouda (één). Later in 2010 gaan er in Alphen en Gouda nog eens tien hybride bussen rijden.

Met de ingebruikname van de hybride bussen wil de provincie Zuid-Holland duurzaam openbaar vervoer ontwikkelen. Hybride bussen verbruiken tot 25 procent minder brandstof in vergelijking met conventionele bussen, die uitsluitend met een dieselmotor zijn uitgerust. De brandstofbesparing komt het leefklimaat en het milieu ten goede. Met de introductie van hybride bussen loopt de provincie voorop in Europa.

Scholieren uit de regio’s Alphen aan den Rijn en Leiden hebben ‘duurzame’ ontwerpen gemaakt voor de achterzijde van de nieuwe bussen. Gedeputeerde Asje van Dijk (Verkeer & Vervoer) onthulde vrijdag de winnende ontwerpen. De winnende ontwerpen zullen enkele maanden te zien zijn op de achterzijde van de bussen.