fbpx

Station Acla da Fontauna

22 jun 2009 8:21

Met de trein door Zwitserland, dat blijf ik erg mooi vinden. Daarom twee weken vakantie naar Disentis, en vandaar verschillende reizen maken met de trein. Het station Acla da Fontauna is het dichst in de buurt van mijn vakantiehuisje. Met de fiets ben ik er binnen twee minuten, het enige wat ik moet doen is af en toe remmen.

Station Acla da Fontauna is een heel klein stationnetje. Ik denk dat we in Nederland nauwelijks van dit soort stattionnetjes hebben. Op de foto´s rechts is het station te zien, dat omgeven wordt door gras. Op dit station stoppen maximaal 24 treinen per dag (12 per richting). Maar het station Acla da Fontauna lijkt meer op een bushalte. De trein stopt er pas als er iemand op het station staat, of als je in de trein op een knop drukt. Zoals ze dat hier zeggen: "Halt nur auf verlangen¨.

Gisteren begon vanaf dit miniscule stationnetje mijn treinreis naar Andermatt, om daar over te stappen naar Göschenen. Dat is een hele mooie reis. Vanaf Göschenen rijden er interregio´s, een soort intercity (echte treinen dus). De reis gaat verder naar Zürich (Göschenen – Arth Goldau is eveneens een mooi traject), waar ik een poosje ben gebleven. Op de terugweg via Chur terug gegaan. Vanaf Disentis / Munster reed er geen trein meer naar Acla da Fontauna (a. 19:11), maar gelukkig wel een bus. Nouja bus …. taxibusje. Grappig om te zien dat ´s avonds de trein vervangen kan worden door een taxibusje en dat er dan toch nog genoeg plek over is.

Ohja, helaas ging de rit terug naar het vakantiehuisje niet zo snel. Nu had ik opeens bijna een kwartier nodig en kwam ik uitgeput aan….