fbpx
Foto: Treinreiziger.nl/Stefan Verkerk

Den Haag – Parijs per trein: vanaf € 40

14 nov 2020 16:47

Met de trein naar Parijs? Dat kan prima vanuit Den Haag. In slechts 3 uur en 6 minuten brengt de trein je van Den Haag naar Parijs Gare du Nord. Onderweg hoef je maar 1x over te stappen.

Treinreis Den Haag – Parijs.

In Den Haag HS stap je in de intercity naar Rotterdam. Deze trein rijdt tot 6x per uur. Na een kleine twintig minuten wordt Rotterdam bereikt. Hier stap je over op de Thalys. Via Antwerpen Centraal rijdt de trein naar Parijs. In Parijs stopt de trein te Gare du Nord. 
Je kunt natuurlijk ook vanaf Den Haag Centraal vertrekken, dan duurt de reis iets langer, en zijn we slechts twee directe treinen per uur. Ook vanuit andere Haagse stations rijden directe treinen naar Rotterdam, die aansluiting geven op de Thalys.

Service in de trein

Een belangrijk deel van de reis gaat per hogesnelheidstrein Thalys. In de Thalys is er een bar aanwezig. Ook is er gratis wifi. De reistijd kun je prima gebruiken om te ontspannen of juist te werken. Bij een aantal zitplekken is een stopcontact aanwezig.

Treinkaartjes Den Haag – Parijs

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro. Gereserveerde zitplek is bij de prijs inbegrepen. Verkoop verloopt onder andere via NS International. Maar je kunt ook een treinkaartje kopen bij bijvoorbeeld Trainline

Reistijden en tarieven naar Parijs (per trein)

Per trein Den Haag – Parijs3 uur en 6 minuten€ 40
Per trein Utrecht – Parijs3 uur en 32 minuten€ 44
Per trein Haarlem – Parijs3 uur en 40 minuten€ 40
Per trein Zwolle – Parijs4 uur en 18 minuten€ 44
Per trein Groningen – Parijs5 uur en 47 minuten€ 44
Per trein Eindhoven – Parijs3 uur en 51 minuten€ 44
Treinreis Maastricht – Parijs3 uur en 17 minuten€ 33
De genoemde tarieven zijn “vanaf” tarieven en zijn beperkt beschikbaar. Lastminute kan het tarief fors duurder zijn.

Naar Parijs? Handige links