fbpx

Treinreiswinkel onderzoekt doorstart Autoslaaptrein

16 apr 2015 16:57

Er is toch nog een kleine kans dat de Autoslaaptrein kan blijven bestaan. De Treinreiswinkel zegt op dit moment met meerdere partijen in gesprek te zijn om het vervoer voor de zomer van 2015 over te nemen. Uiterlijk dinsdag (21 april) moet duidelijk zijn of dat iets oplevert.

Als de Treinreiswinkel er in slaagt om de Autoslaaptrein te redden, dan zal de trein per 1 mei toch gewoon kunnen gaan rijden. De klanten die bij het reisbureau hebben geboekt, zijn geïnformeerd.

Gisteren werd bekend dat de uitbater van de Autoslaaptrein, EETC, er de stekker uit trekt. Het bedrijf heeft dit jaar weliswaar veel meer boekingen binnengekregen, maar de kosten zijn explosief gestegen.

Zo verhoogde ProRail de tarieven met 50% en vragen ook buitenlandse spoorwegmaatschappijen tot 30% meer. Daar komt nog bij dat de treinen door Zwitserland moeten en de Zwitserse frank 28% duurder is geworden. "Er is geen sluitende exploitatie meer te realiseren en de verliezen gaan te ver oplopen. We kunnen onze klanten moeilijk honderden euro`s extra vragen", aldus directeur Leo Weeber in een verklaring.