fbpx

Twee doden na ontsporing trein Zuid-Afrika

(Novum/AP) – Een historische trein met aan boord 59 buitenlandse toeristen die een luxe treinreis maakten is woensdag net buiten de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria ontspoord. Twee mensen kwamen hierbij om het leven. Ten minste 25 personen raakten gewond. Dat heeft Johan Pieterse van de veiligheidsafdeling van de gemeente Pretoria gezegd.

De treinreis was begonnen in Kaapstad en de trein was vlakbij Pretoria, de eindbestemming. Even buiten Pretoria stopte de trein om de elektrische locomotief te wisselen met een stoomlocomotief. De trein kwam echter in beweging nadat de elektrische locomotief was losgekoppeld, maar nog voordat de stoomlocomotief was aangekoppeld. De wagons begonnen daarop heuvelafwaarts te rollen. Omdat de remmen niet werkten, werd de passagiers geadviseerd uit de rijdende trein te springen. Uiteindelijk ontspoorden er zeventien wagons.

Een van de slachtoffers was zwanger. Direct nadat de trein ontspoord was begon de bevalling, waarschijnlijk als gevolg van het ongeluk. Zowel moeder als kind overleefde het niet.