fbpx
Buffel, DM '90, Zwolle - Kampen

Uitslag spoorconcessie Overijssel volgt later

09 jun 2015 11:12

De provincie Overijssel neemt dinsdag nog geen besluit wie de aanbesteding Zwolle – Kampen / Enschede gegund krijgt. Volgens De Stentor zou het besluit vandaag vallen, maar de provincie zegt tegenover Treinreiziger.nl pas later in juni een beslissing te zullen nemen.

Diverse statenleden in Overijssel willen wachten met het gunnen van concessies voor twee spoorlijnen in de provincie. Aanleiding is de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. VVD en PvdA in Overijssel hebben nog vragen over de aanbestedingsprocedure, zo meldt de NOS. Ze willen er zeker van zijn dat bij de aangemelde vervoerders geen integriteitsproblemen spelen.

De PvdA ziet het liefst dat het provinciebestuur de hele aanbestedingsprocedure nog een keer onder de loep neemt. Ook de VVD vindt dat "enige voorzichtigheid is geboden." Fractieleider Joosten zei in het NOS Radio 1 Journaal dat integriteit net zo´n belangrijke factor is als de prijs en de kwaliteit van de nieuwe vervoerder. Tegelijk waarschuwt hij ervoor om de NS in het verdomhoekje te zetten. "De NS is een heel groot bedrijf. De top is hard aangepakt, maar we hoeven daarmee niet het hele bedrijf weg te gooien," aldus de VVD´er in het Radio 1 Journaal.

NS, Arriva en Syntus hadden alle drie een bod uitgebracht. NS is in opspraak gekomen door een fraudeschandaal in Limburg. NS werkte de regionale vervoerders daar tegen, bovendien kreeg het bedrijf vertrouwelijke informatie van een oud-directeur van Veolia. Die zou in ruil daarvoor een directiefunctie krijgen bij NS Reizigers.