fbpx
reisinformatie

Utrecht Centraal in ochtendspits korte tijd ontruimd

(Novum) – Het grootste deel van het station van Utrecht Centraal Station is woensdagochtend korte tijd ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn, meldt een politiewoordvoerder. Het treinverkeer werd slechts licht vertraagd door de ontruiming.

Even na 08.00 uur werd besloten tot de ontruiming, nadat agenten van de spoorwegpolitie bij een koffietentje iets zagen ´dat afweek van wat normaal is´, zegt de politiewoordvoerder. Een bomverkenner kon echter al snel vaststellen dat er niets aan de hand was. Waaruit het pakket precies bestond, kon de politiewoordvoerder nog niet zeggen. Een klein half uur na de ontruiming werd het station weer vrijgegeven.

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het grootste deel van het treinverkeer via andere sporen kon worden afgehandeld. Slechts een paar perrons waren ontruimd en een paar sporen waren buiten gebruik gesteld. "Enkele treinen moesten worden opgeheven, maar op alle trajecten bleven wel treinen rijden, alleen soms wat minder dan normaal."