fbpx

Van knuffel tot tuinset: treinreizigers verliezen vaker hun spullen

19 dec 2023 8:41

Hoewel minder mensen met de trein reizen, verliezen reizigers meer spullen. Dit jaar werden meer dan 62.000 voorwerpen gevonden. Dat is bijna gelijk aan 2019, terwijl er nu 15 procent minder treinreizigers zijn. Dat concludeert de NS na het opmaken van de jaarlijkse balans van verloren spullen.

Sjoelbak en tuinset

Het vaakst bleven sleutels achter in treinen en op stations, gevolgd door tassen en koffers, jassen, koptelefoons en earpods, en op plek vijf portemonnees. De opmerkelijkste vondsten van dit jaar waren een sjoelbak, tuinset, luxe koffiemachine en grote hondenbench. Binnen twee dagen na het verlies en na melding bij de klantenservice maak je de grootste kans op hereniging met je eigendom. Na die 48 uur wordt het lastiger voorwerp en eigenaar te koppelen.

Net als andere jaren probeert de NS via sociale media gevonden knuffels, dit jaar waren dat er honderd, weer bij hun eigenaar te krijgen. De NS hoopt door foto’s van de kindervrienden online te delen, eigenaar en knuffel nog voor de feestdagen te herenigen.

8 gedachten aan “Van knuffel tot tuinset: treinreizigers verliezen vaker hun spullen”

 1. Martinistadjer schreef:

  Misschien moet er wat vaker worden omgeroepen om je spulletjes mee te nemen. Dat gebeurt nu alleen op eindstations, alsof mensen op tussenstations niets vergeten.
  Zelf leg ik zo weinig mogelijk in het bagagerek omdat ik bang ben dat ik het juist dan vergeet omdat het uit het zicht is.
  Maar om je sjoelbak te vergeten…

  1. Chris schreef:

   Er was ooit een prachtige conducteur die een geniale omroep had. Bij ons in de trein deed een collega het nog een keer over: ‘denk bij het verlaten van de trein aan het uitchecken, én om waardevolle spullen mede te nemen, zoals uw laptop, ipad, iPhone, telefoon, smartphone, uw jas, uw tas, uw portemonnee etc. Om vervolgens iets over houten kunstbenen te zeggen en te besluiten met: ‘jaja, dus kunt u wel nagaan wat de mensen in hun haast vergeten’. Geniale vent, staat een video van op YouTube, ik begreep dat de beste man (die ermee begon) echter niet meer onder ons is.

  2. Chris schreef:

   Sorry voor de dubbelpost, wat die Sjoelbak betreft, die is natuurlijk van Irene Moors na haar avontuur bij ‘Alles is Muziek’. Als ik zo voor de dag zou komen zou ik m’n sjoelbak ook vergeten.

   1. treingraag schreef:

    Irene Moors: had natuurlijk Telekids moeten blijven doen. Op letters en cijfers wijdbeens ooit een spel ook weer, dacht meteen waar kijken we nou weer naar??
    Tip: Graubuenden Adventskalender met mooie prijzen zoals meerijden op de loc. Via nieuwsbrief Graubuenden.CH. En Locomocheap voor info ook wel aardig al is het ook via NS Int. gewoon.

    1. Elly Zuiderveld schreef:

     Ik heb al vaak iets in de trein laten liggen.. helaas was het artikel dan de te begerenswaardig. Nooit iets teruggevonden. Behalve een gitaar, die ik met dezelfde trein terug weer kon ophalen.
     Leve de NS!

    2. Chris schreef:

     Hey Elly! Leuk jou hier aan te treffen👍 Wat een geluk dat je je gitaar nog terug hebt gevonden, die dingen zijn “gewild”. Wat was dat artikel dat te begerenswaardig was? Gr Chris

 2. Baardstaart schreef:

  Als iedereen zijn spullen meeneemt inclusief rugzakken en kapotte wekkers hoeven ze van de EOD ook niet te komen.

 3. Anoniem schreef:

  Nooit iets tegengekomen in de trein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *