fbpx

Fusie 9292 en TLS (ov-chipkaart) gaat niet door

19 jan 2018 14:34

De fusie tussen 9292 en Translink, de uitgever van de ov-chipkaart, gaat niet door. Dat bevestigt 9292 directeur Stefan Hulman tegenover Treinreiziger.nl na berichtgeving van ov-magazine.

Hulman was zelf warm pleitbezorger over de voorgenomen fusie, dat zou informatie en betalen onder één dak gebracht hebben. “Naar mijn mening is een fusie vooral goed voor de reiziger” stelt de directeur. Een bijkomend voordeel zou zijn dat de kosten zouden dalen. Op de fusie plannen kwam ook veel kritiek. Met name over de machtspositie die zou ontstaan. Voor andere aanbieders is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om ov-chipkaartdata te combineren met reisinformatie. Volgens ov-magazine is de fusie niet doorgegaan omdat vervoerders de fusie niet zagen zitten.

Als de fusie had doorgegaan, zouden er waarschijnlijk ook banen geschrapt zijn. Nu de fusie van de baan is, zullen er ook geen banen geschrapt worden. Hulman liet eerder weten als de fusie door zou gaan dat hij er rekening mee hield dat hij overbodig zou worden. Zover is het niet gekomen. Hulman heeft nu zelf besloten om op te stappen. Hij ontkent dat hij vertrekt omdat de fusie is mislukt. Hulman: “Na 7 jaar is het tijd voor iets nieuws”. Een nieuwe functie heeft hij nog niet gevonden. “Voorlopig blijf ik aan, totdat er een opvolger of interim is gevonden. Ik wil alles goed overdragen” aldus de opgestapte directeur.

9292 roemt in een persbericht de opgestapte directeur. “Onder leiding van Stefan Hulman is de output van reisadviezen verzesvoudigd onder daling van de kosten.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerda van Werkhoven
6 jaren geleden

hoe moet je nu je dag vrij reizen

bevestigen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Gerda van Werkhoven

Wat bedoelt u precies?