fbpx

Gewonden in Rotterdam na botsing tussen drie trams

10 mrt 2014 13:21

Bij een botsing tussen drie trams zijn vandaag aan het begin van de middag in Rotterdam zo’n 30 mensen gewond geraakt. Het gaat vooral om rug- en nekletsel. Het ongeluk gebeurde op het Breeplein, laat stadsvervoerder RET weten.

De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Waarschijnlijk is de achterste tram bij de halte op zijn voorganger is gebotst, die vervolgens op de tram daarvoor knalde. Een van de drie trams is uit de rails, de andere twee staan nog op het tramspoor. De achterste tram zou de meeste schade hebben opgelopen.

De tramlijnen 2, 20 en 25 waren enige tijd gestremd, maar na een klein uur werd een omleiding ingesteld. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en de haltes Beijerlandselaan, 2e Rosestraat en Randweg zijn niet bereikbaar per tram.

Eerdere trambotsingen die het nieuws haalden:

  • 2 maart 2014: Twee trams botsen op de gemeentegrens van Rijswijk en Delft. 19 passagiers raken gewond, van wie één ernstig.
  • 21 januari 2014: Twee treinstellen van de Randstadrail botsen op de Meppelweg in Den Haag. Een van de voertuigen was leeg en op weg naar de remise. In de andere tram zaten wel passagiers. Zeker vier mensen raken lichtgewond.
  • 13 november 2012: Het openbaar vervoer in Amsterdam wordt verstoord door een botsing van twee trams op het Damrak, bij het Centraal Station. Niemand raakt gewond, maar een van de trams ontspoort en beide voertuigen blijken flink beschadigd.
  • 11 september 2012: In de buurt van station Hollands Spoor in Den Haag botsen twee trams op elkaar. 36 mensen moeten naar het ziekenhuis. Veel mensen hebben verwondingen aan hun gezicht, zoals snijwonden en bloedneuzen. Een van de trambestuurders krijgt vanwege het ongeluk een werkstraf van 20 uur. Volgens de rechtbank heeft hij onvoldoende opgelet.
  • 11 maart 2009: In Rotterdam-West raken ongeveer 40 mensen gewond door een botsing tussen twee trams. Tien mensen lopen nekklachten of botbreuken op en zijn naar ziekenhuizen gebracht. 29 personen raken lichtgewond.

 (Novum/ANP). Foto´s: (c) Persbureau GinoPress