fbpx

ProRail rond werkzaamheden Den Bosch af

Na 15 dagen nauwelijks treinverkeer rond Den Bosch, moeten vrijdag alle treinen weer volgens het spoorboekje rijden. Tijdens de werkzaamheden is er 65 kilometer bovenleiding vernieuwd, 64 seinen, 55.000 ton ballast, 19.500 dwarsliggers en het belangrijkste: de spoorbrug over de Dieze.

Door de werkzaamheden moesten reizigers tussen Den Bosch en Zaltbommel en tussen Den Bosch en Oss twee weken met de bus. Donderdag rijdt er vanaf 12:00 uur zelfs helemaal geen reizigerstrein meer naar Den Bosch. ProRail zegt er zeker van te zijn dat de werkzaamheden tijdig worden afgerond, zodat vrijdag reizigers weer gewoon met de trein kunnen. Wel moeten reizigers volgend jaar april opnieuw rekening houden met langdurige werkzaamheden rond Den Bosch. Dan zelfs voor 18 dagen.

Doordat de werkzaamheden bij Den Bosch vrijdag voorbij zijn, moeten reizigers vanaf dan ook weer een toeslag gaan betalen voor de Fyra. Die was de afgelopen dagen vanwege de werkzaamheden toeslagvrij.

Uiteindelijk zijn de werkzaamheden op vrijdag nog twee uur uitgelopen als gevolg van de vervanging van een stuk bovenleiding.

Dave van Hattem heeft een uitgebreide fotoreportage gemaakt van het treinvervangende vervoer en de werkzaamheden. Foto´s bij dit artikel zijn door hem gemaakt. .