fbpx

Topvrouw ProRail krijgt salaris volgens balkenende norm

04 jan 2011 16:24

(Novum) – Interim-bestuurder Claudia Zuiderwijk van Prorail, die topman Bert Klerk tijdelijk opvolgt, gaat 188 duizend euro op jaarbasis verdienen. Ze krijgt geen bonussen of andere extra´s. Dat heeft een woordvoerder van de spoorbeheerder dinsdag gezegd.

Met dit bedrag zit Zuiderwijk precies op het maximum dat oud-minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) heeft vastgesteld, stelt ProRail. Eurlings bepaalde in september dat bestuurders van Prorail zich aan de balkenendenorm moeten houden. Dat betekent een maximumsalaris van 188 duizend euro. "Wij houden ons aan de norm die de politiek heeft vastgesteld", zegt de woordvoerder van Prorail.

De woordvoerder wijst erop dat het niet de bedoeling is dat Zuiderwijk het hele bedrag daadwerkelijk ontvangt, omdat het niet waarschijnlijk is dat ze een jaar zal volmaken. Haar contract loopt af zodra er een definitieve opvolger is gevonden voor Klerk, die maandag aankondigde dat hij om gezondheidsredenen per 1 februari opstapt.

De SP had eerder dinsdag Kamervragen gesteld over het salaris van Zuiderwijk. Kamerlid Paulus Jansen wees erop dat Zuiderwijk enkele maanden geleden in beeld was als nieuwe directeur van het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoerbedrijf, maar zou zijn afgehaakt omdat het salaris onder de balkenendenorm moest blijven.