fbpx

Treinverkeer België tot kerst ontregeld door acties

20 dec 2011 11:56

Bij de Belgische spoorwegen (NMBS) heeft het personeel dinsdag onaangekondigd het werk neergelegd. het gaat vooral om personeel in Wallonië. De NMBS waarschuwt dat reizigers tot Kerst rekening moeten houden met verstoord treinverkeer. Op donderdag 22 december rijden er waarschijnlijk helemaal geen treinen in België.

NMBS veroordeelt de spontane acties van dinsdagochtend in de depots van Henegouwen. "Het zorgt niet alleen voor vertragingen, maar een dergelijke spontane staking maakt ook een voorafgaande communicatie naar de reizigers toe onmogelijk. Wij willen onze excuses aanbieden aan de reiziger, die de gevolgen moeten dragen van deze spontane actie" zegt een woordvoerder van de Belgische spoorwegen.

Het personeel is ontevreden over de pensioenhervormingen van de nieuwe regering Di Rupo. De onaangekondigde werkonderbreking gaat vooraf aan een geplande staking. Vanaf woensdagavond 22:00 uur tot en met donderdagavond 22:00 uur  wordt er gestaakt. De NMBS verwacht dat tijdens de staking er geen enkele trein zal rijden.

Ook het internationaal treinverkeer zal donderdag ernstige hinder ondervinden van de NMBS staking. Het is zelfs niet uitgesloten dat ook de internationale treinen donderdag allemaal worden opgheven.