fbpx

24-uurse stakingen OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in juni

13 mei 2011 17:18

 In juni gaan de vervoersbedrijven in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag opnieuw staken. Ditmaal zal het openbaar vervoer 24 uur lang worden platgelegd. Het personeel van GVB, RET en HTM heeft dat vrijdagmiddag in overleg met de vakbonden besloten, meldt een woordvoerder van Abvakabo FNV.

De bonden zijn er nog niet over uit of de acties in de drie steden op één dag komen te vallen, of dat deze net zoals de vorige drie keren op verschillende dagen vallen. Komende week wordt met juristen overlegd welke data het best zijn, aldus de woordvoerder.

Het openbaar vervoer in de grote steden lag deze week voor het eerst in de ochtendspits plat. In februari en april waren er ook al acties buiten de spits om. De acties hebben niet voor een chaos geleid, de meeste reizigers waren ervan op de hoogte. Reizigersvereniging Maatschappij Voor Beter OV was al niet te spreken over de vorige staking, maar heeft het nu helemaal gehad met de acties. “De reizigers zijn nu wel genoeg getreiterd,” aldus Rikus Spithorst van de belangenorganisatie.

De vervoersbedrijven proberen met de acties het kabinet op andere plannen te brengen. De regering wil het openbaar vervoer verplicht aanbesteden en daarmee 120 miljoen euro bezuinigen. Die maatregelen leiden volgens de bedrijven tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer. Ook worden gedwongen ontslagen verwacht.

  • In 2008 startte de initiatiefnemer van treinreiziger.nl ook de website stopdestaking.nl. Moet deze site weer nieuw leven in geblazen worden? Wordt het tijd dat reizigers desnoods de rechter vragen om de staking (in de spits) te verbieden? Laat uw opinie horen: opinie@treinreiziger.nl.