fbpx

Duits treinverkeer nog steeds gehinderd na noodweer

11 jun 2014 14:45

Het treinverkeer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen kampt na het noodweer van maandag nog steeds met problemen. Ook reizigers vanuit Nederland ondervinden daar hinder van. Ook donderdag zal het Duitse treinverkeer hinder ondervinden.

De ICE Amsterdam – Frankfurt valt woensdag net als dinsdag in elk geval uit. Reizigers wordt afgeraden op pad te gaan. Wie dat toch wil, reist per binnenlandse trein naar Arnhem. Vanaf Arnhem rijden er vervolgens bussen naar Keulen.

Ook de nachttreinen naar Kopenhagen, Zürich, München, Zürich en Warschau konden de afgelopen dagen niet rijden van en naar Nederland. Die treinen werden tussen Nederland en Keulen en Nederland en Dortmund vervangen door bussen. Wie via Venlo naar Duitsland wil reizen, krijgt ook vertraging. De treinen Venlo – Hamm vallen uit tussen Mönchengladbach en Viersen wordt de treindienst vervangen door bussen. 

De schade in Noordrijn-Westfalen is enorm. Tal van regionale treinen vallen uit. Maar ook doorgaande treinen ondervinden hinder. Niet alleen van en naar Nederland. Diverse treinen lopen door omleidingen en beperkingen een vertraging op van 60 minuten en meer. 

De treinen via Oldenzaal (Amsterdam – Berlijn) rijden volgens de normale dienstregeling. Hoe het treinverkeer vanaf donderdag zal verlopen is onbekend. Wel is duidleijk dat in Duitsland nog niet alle problemen verholpen zullen zijn. De ICE Amsterdam – Frankfurt kan dan wel weer rijden. 

Woensdag stonden er in elk geval nog 16 treinen op trajecten, die door omgevallen bomen niet meer weg konden.

Foto: archief / Deutsche Bahn.