fbpx
Foto: (c) DB

Eén maand regionale treinen in Duitsland: € 9.

22 mei 2022 16:46

Door heel Duitsland per regionale trein. En dat een hele maand lang voor € 9. Ook bus en tram zijn inbegrepen. Dat kan in juni, juli en augustus. De maatregel wordt genomen om huishoudens tegemoet te komen vanwege de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. De verkoop van het speciale ticket start maandag 23 mei en het is onder andere te koop via de website van de Duitse spoorwegen.

Geldigheid

Het ticket is geldig voor één kalendermaand, van de eerste dag (0:00 uur) tot en met de laatste dag van dezelfde maand (23:59). Het ticket is niet geldig in langeafstandstreinen, zoals InterCity’s, EuroCity’s en ICE’s. Ook langeafstandsbussen zijn uitgezonderd. Het ticket is uitsluitend beschikbaar voor de 2e klas.

Het ticket is behalve via internet ook te koop via de Duitse kaartautomaten en bij Deutsche Bahn-loketten. Het 9 euro-ticket is alleen geldig in Duitsland, wie per regionale trein van en naar Nederland wil reizen, heeft een aanvullend ticket nodig. Althans, naar Gronau, Weener en Aken kan er per ov-chipkaart gereisd worden.

Treinreis plannen

Wil je een treinplanning maken voor alleen regionale treinen? Dat kan eenvoudig via bahn.de/nl. Door te klikken op “Vervoerskeuze” kun je langeafstandstreinen uitschakelen (eerste drie vinkjes verwijderen).

Treinrondreis

Wie vanuit Nederland door Duitsland wil boemelen, kan bijvoorbeeld vanaf Hengelo naar Hamburg reizen. Met slechts twee overstappen wordt de Duitse havenstad bereikt. De reis duurt een kleine vijf uur. Naar Berlijn moet je nog meer geduld hebben: vanaf Hengelo reis je in ruim acht uur met drie overstaps naar de Duitse hoofdstad. Wie slim is, maakt er een treinrondreis van. Bijvoorbeeld eerst naar Bremen, dan naar Hamburg, en vervolgens naar Berlijn. Wie de tijd heeft, kan bijvoorbeeld vervolgens naar Leipzig, Würzburg en Keulen.

Drukke treinen

Vakbonden en reizigersorganisaties vrezen drukke treinen. Reserveren voor regionale treinen is in de regel echter niet mogelijk. Drukte valt zeker niet uit te sluiten. In Oostenrijk zijn de treinen dit jaar aanzienlijk drukker door de hoge benzineprijzen, gecombineerd met verlaagde prijzen voor het openbaar vervoer. In Oostenrijk heeft men namelijk het Klimaat Ticket geïntroduceerd. Echter, anders dan in Duitsland, kan er in Oostenrijk ook gereisd worden per langeafstandstrein. Enkele langeafstandstreinen waren incidenteel zo vol dat ze niet konden rijden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
82 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ad
2 jaren geleden

Echter, aders dan in Duitsland
Echter, anders dan in Duitsland

in Oostenrijk ook gereisd worden per langeafstandstrein
in Oostenrijk ook gereisd worden met langeafstandstrein

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ad

zulke zaken kunnen efficiënter via email aangedragen worden

dries molenaar
2 jaren geleden

Een soort tienertoeren in het buitenland. Wellicht toch leuk om zo inderdaad eind juli naar Hamburg te gaan. Of nog wat verder Noord. Is er ook iets leuks in Denemarken?

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Legoland natuurlijk, Dries 😉

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Ook met dat €9 ticket blijft een tripje naar Denemarken gezien de prijzen daar absurd duur.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Brabo

Veel mensen klagen dat hier alles te duur is. Het is zeker een algemene plaag.

Otto
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Vergeleken met Scandinavië is Nederland nog spotgoedkoop. Scandinavië is alleen weggelegd voor minimaal twee keer modaal of meer.

Maurice
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Denemarken kun je maar beter mijden. Dat is per dag al gauw drie keer zo duur als Spanje

dries molenaar
1 jaar geleden
Antwoord aan  Maurice

Een biertje kost daar net zoveel als een maandje treinen in Duitsland?

T. Dijkema
2 jaren geleden

bahn.de is momenteel overbelast:
Sehr geehrte Kundin, sehr geehrter Kunde,

im Moment greifen zu viele Nutzer gleichzeitig auf unser Buchungssystem zu.

Bitte versuchen Sie es zu einem späteren Zeitpunkt erneut.

Vielen Dank

Ihr Team von http://www.bahn.de

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  T. Dijkema

Ach, het eerste uur.

Anoniem
2 jaren geleden

Net geprobeerd te boeken. Nul op het rekest. Knop werkt niet, “bad gateway” verschijnt. Voor 9 euro een maand reizen is erg fijn,maar of het staand in overvolle stoptreintjes in combinatie met personeelsgebrek/treinuitval nog zo leuk blijft, staat nog te bezien.

Eef
2 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat het zo druk zou worden valt wel mee nu ook de benzine in Duitsland tegen afbraakprijzeb in de aanbieding gaat.

Nico Kwant
2 jaren geleden

Ik ben benieuwd of dit niet een grote concurent van DB Fernverkehr wordt. Het gaat wel een heel stuk trager maar voor deze bijna gratis prijs gaan er toch wel IC/ICE reizigers overstappen nieeen niet al te grote afstand afleggen.

Maar voor mijn komende reis naar Zuid Duitsland heb ik hier voor de heen en terugreis niets aan, maar voor het vervoer op bestemming natuurlijk wel.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nico Kwant

Mensen die een zee van tijd hebben zullen mogelijk overstappen, maar ook vakantiegangers met slechts een beperkt aantal dagen kunnen het als een drempel zijn. Niet alle regionale treinen in een regio sluiten goed aan op de regionale treinen van een andere regio. Als je ver reist moet je door verschillende regio’s Het zijn dat je vanuit Nederland zelfs onderweg moet overnachten. Weg is dan het voordeel.

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nico Kwant

DB verwacht zelf een grote terugval bij hetvIC/ICE vervoer.

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

Het is “slechts” voor drie (zomer)maanden 2022, stel je eens voor het was voor een half of heel jaar, dan waren de rapen pas echt gaar en of men in de komende jaren dit zal herhalen ?
Toch maar eens kijken hoe druk het op bijvoorbeeld Aachen HBF zal worden, ook hutje-mutje aanschuiven bij een regionale trein ?
Wel leuk voor “backpackers” om duurzaam voor een prikkie door Duitsland te reizen en misschien is het nog een geluk dat de benzineprijzen goedkoper worden in Duitsland, blijven er tenminste nog genoeg mensen autootje rijden en gaan ze niet allemaal met een boemel regionale trein op pad…

vissers
2 jaren geleden

waarom toch die haast-uitverkocht kunnen die kaarten niet geraken.
Je kan ze ook nog bij alle lokale vervoerders kopen-vaak zelfs gewoon bij de sjofeur van de streekbussen……
het is persönlich-je moet je naam erop schrijven
Het is per kalendermaand=geldt t=dus t/m 30e of 31e.
V. Venlo om 9.00 (kan je doordeweeks halen voor bijna niks als je 6.34 ten laatste incheckt-arr. MÜnchen rond 21.00. Kaartje tot Kaldenk. is 1,70 met 100% NL.
DK Biedt in HUN zomervakantie een 8 daags alle OV in DK ticket voor rond de 55€ =399DKK.
In Salzburgerland is het OV op de VR gratis t/m eind juni. Dus dat kan je leuk meepakken als je horizon wil verbreden-tot in Zell am See and Sound of Music!

Oscar
2 jaren geleden

Als tijd geen rol speelt, is dit een te overwegen optie. De gemiddelde snelheid van de regionale treinen is in Duitsland lager dan die in ons land. Ook rijdt op veel trajecten maar één keer per uur een trein, terwijl in ons land “Halbstundentakt” (30-minutendienst) gebruikelijk is.

Zoals al eerder opgemerkt is, is voor een reis naar (Zuid-)Duitsland een ICE erg handig, comfortabel en tijdbesparend, maar voor negen euro gedurende je hele verblijfsduur van je vakantie mobiel zijn zonder auto is uiteraard geweldig.

Wellicht komt er een Duitse editie van de kilometerkampioen…?

Jaap
2 jaren geleden

Ik vind dit ticket een lachertje… Het is een aso regeling want de lagere inkomens hebben hier gewoon weinig aan. Het is een sigaar uit eigen doos van de Duitse regering. Ze gaan uit van 2,5 miljard maar zeer waarschijnlijk moet daar nog dik bovenop gegooid worden. Ik zeg had dit geld in verduurzaming van de huizen gestoken bij lagere inkomens of compenseer deze groep. In Nederland heeft men dat prima gedaan vind ik en niet zo’n zgn populaire maatregel met het verhaal we willen meer mensen in de trein. De treinen in Duitsland zijn vaak al behoorlijk overbelast dus deze maatregel is geen alternatief voor de actieve gebruikers/forens. Hopen dat er meer mensen komen na die 3 maanden is nog maar echt te bezien wat ook door diverse deskundigen in Duitsland wordt vermeld. Het is ook geen milieu verbetering want ze steken niks in langere termijn.

Jaap
2 jaren geleden

Eens dat je zegt dat lage inkomens hier wat aan hebben maar waarom voor mensen die hier nooit met de trein gaan en in een dikke villa wonen? Of ze het wel of niet gebruiken is weinig relevant maar ik bedoel had de lagere inkomens hier meer en langer gebruik van laten maken. En met die sigaar uit eigen doos voelt het alsof het verkiezingsprogramma een boest dient te krijgen.

Jaap
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

Laat ik me nog wat verduidelijking geven over dat de lage inkomens nu niet heel veel winst behalen…. Daar bedoelde ik mee dat de treinen straks vol zitten met mensen die dus een dikke auto rijden en nooit met de trein gaan maar puur voor de prijs nu zeggen “vooruit is best wel goedkoop nu”

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

@Jaap.
Als mensen zijn met dikke auto’s die ook na deze actie niet meer in hun dikke auto stappen, maar in de trein, dan is dat aardig mee genomen.

Jaap
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

@Bert Dat is nu juist het punt… Deze mensen hebben geld zat en zijn alleen maar aan het profiteren terwijl de lage inkomens dit hard nodig hebben en vaak niet eens een auto kunnen veroorloven hé!

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

@jaap. En hoe aantrekkelijk denk jij dat ‘rijke’ Duitsers het vooruitzicht vinden van het reizen in overvolle treinen en bussen? Meer nog dan in Nederland of Engeland, worden gebruikers van het OV in Duitsland als losers gezien.

Ik denk dat echt vooral de wat minder rijke Duitsers hiervan profiteren. Zij zullen meer en verder reizen dan normaliter. Ouderen, toeristen, studenten en scholieren (in hun vakantie) zullen zorgen dat de treinen vol zitten, vaak zelfs overvol.

Ook ik vind het niet bepaald een aantrekkelijk vooruitzicht om de komende maanden door Duitsland te reizen, als dat betekent dat ik gebruik moet maken van overvolle treinen. Mij niet gezien!

Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

“Of ze het wel of niet gebruiken is weinig relevant”. Lijkt mij best relevant. Ik denk dat juist mensen met een dikke auto en geld in de regel de auto verkiezen boven een bomvolle trein. Als ze dan er dus weinig gebruik van maken, profiteren ze er ook weinig van, en profiteren andere inkomensgroepen er meer van. 9 euro is niet echt een reëele prijs, maar oke. Mensen met weinig geld zullen dit aangrijpen om wellicht toch iemand te bezoeken die ver woont, en gewoon te boemelen. Terwijl de rest geneigd is dan de ICE te nemen. Het is geen aso regeling. Maar of het nu goed doordacht is, wil ik ook niet beweren.

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jaap

Waarom moet altijd alle belastinggeld besteed worden aan jaloerse mensen met lagere inkomens en moeten anderen alles maar zelf betalen. Juist die lagere inkomens dragen zelf nauwelijks bij aan de belastingen.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  Brabo

als de lagere inkomens meer inkomen zouden krijgen, dan zouden ze ook meer belasting kunnen betalen.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Brabo

alles? Veel geld gaat naar de VVD hypotheekaftrek regeling voor de villas. Ook zijn er riante voorzieningen voor goedkoop autorijden. Bedrijven ontvangen miljarden subsidie, de landbouw kan niet zonder.
En de armen zaniken te veel?

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

De hypotheekrenteaftrek levert gemiddeld een belastingvoordeel op van ongeveer 300 euro p/m. Daar staat tegenover dat huishoudens met lage inkomens huurtoeslag ontvangen. Dat gaat veelal om bedragen van gelijke hoogte. Een gezin met een inkomen rond het minimumloon ontvangt meer aan steun dan er aan belasting wordt afgedragen. Een gezin met een koopwoning en hypotheekrenteaftrek, betaalt per definitie meer belasting dan het aan hypotheekrenteaftrek kan aftrekken. Om dit op het bordje van de VVD te schuiven, is natuurlijk een beetje flauw. Je kunt hierbij immers net zo goed naar bijvoorbeeld D66 wijzen. Zij zijn zo ongeveer opgericht met de belofte dat iedere werknemer in staat moest worden gesteld een eigen woning te kopen met een auto op de oprit.

Juist de modelgezinnen die netjes een modaal inkomen binnenharken zijn hierin de klos. Geen steun, geen toeslagen, vaak uitgesloten van sociale huur, geen vermogen om een woning te kopen etc. etc. Die mensen vallen overal buiten de boot, omdat de politiek zich vooral richt op armoedebeleid en nivellering. Terwijl het, in mijn ogen, veel slimmer is om beleid te maken waarbij gezinnen met 1-1,5 x modaal zich prettig bij voelen.

Ik ben van mening dat er genoeg nivellering plaatsvindt. De financiële en sociale vangnetten zijn enorm (kostbaar). Wie ondanks alle hulp die er is geen geld heeft voor een treinkaartje, gaat er maar lekker voor sparen of moet andere keuzes maken (of stopt met roken, of doet de hond weg, of de auto etc. etc.).

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Er zijn in Nederland mensen die zwemmen in het geld. Er zijn internationals die nauwelijks belasting betalen. Aan de andere kant neemt de groep die niet meer van het inkomen alleen redelijk kan rondkomen toe. Deze groep van mensen die het financieel schuift langzaam op naar de middeninkomens. Aan deze tegenstelling moet een einde komen.

Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Zullen we discussies over financiën van Nederland en beleidskeuzes die niet direct met openbaar vervoer te maken hebben niet hier bespreken???? Dank u.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Hildebrand, het gaat over budget voor treinkaartjes die eventueel via treinreiziger gekocht worden. Dat is toch OK?

Johanna
1 jaar geleden
Antwoord aan  Brabo

Relatiefgezien betalen de lagere lonen het meeste belasting.
Is gewoon een feit. Deze regel is om de dure brandstof prijzen te compenseren. Dat de treinen dan voller zitten neem je dan voor lief of je kiest voor de auto. Of je blijft thuis maar voor €9,00 reizen is spotgoedkoop. Dus niet klagen mensen.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Kun je ook met Flixtrain reizen of alleen met de andere regionale vervoerders dan alleen DB regio in de lokale treinen?. Vanaf Arnhem Centraal rijdt VIAS elk uur naar Dusseldorf, maar zijn er wel voldoende werkende kaartautomaten? Wat te doen als de automaat defect is en telt het mondmasker overal nog bij onze Oosterburen? Gezellig naar Wuppertal en dan met de Schwebebahn van WSW in het mooie Bergische Land? En hoe zit het met vervoer op de Harzer Schmalspurbahnen en andere railmusea? Is daar ook korting voor of een kleine permissie voor nodig? Hamburg heeft het fraaie Miniatur Wunderland het Miniworld van Duitsland. Erg fraai om dat eens te bezoeken Ook het Schokolademuseum am Rheinufer in Keulen is een mooie attractie, waar je niet alleen kan rondkijken, maar ook kan proeven!

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Enkel op regionale treinen. Langeafstandsverbindingen, zoals ICE, Eurojet, IC’s en ook de FlixTrain gelden niet.

Gertjan Stamer
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Arnhem Centraal heeft VIAS kaartautomaat in de grote hal + achter Kiosk Sonsbeekzijde. Dus 2 stuks.

Neil
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Flixtrain is not allowed with the €9 ticket. Also EC, IC, ICE trains and long distance buses are not allowed with the €9 ticket.

I wouldn’t risk it with the kaartenautomaten : who knows if they work, and how long the lines at those machines might be.

Simply buy the €9 tickets at http://www.bahn.de for the months in which you will be travelling to Germany. You can do so right *now* .. for the months of your choice! The website is working super fast .. I just booked for all 3x months. Took me 5 mins. 😊

The €9 ticket is only valid in Germany till the last station in Germany itself. Thus, it is not valid for travel in NL, not even for travel across the border.

Thus, if you do travel from Arnhem => DUS with VIAS (RE19), then you would need an extra ticket per trip from Arnhem till the first station within Germany (i.e. Emmerich-Elten). You can buy this ticket either via the Bahn app, VRR app or via NSinternational.com. Normally it would cost €6,90 per trip (=VRR-ticket-B). Or you could buy a 4x or 10x ticket, which is slightly cheaper.

If you have a valid abo for the NL side (e.g. NS DalVrij, NS WeekendVrij, ..) and if you are travelling in your free-travel-in-NL period, then I would recommend to buy that additional ticket from the NSinternational.com website and choose “100% korting in NL”. Then the ticket till Emmerich-Elten costs only €1,70 each !

Have fun in Wuppertal ..and yes, pls do travel on our wonderful baby blue Schwebebahn ! Try to sit at the rear .. with a full glass view of the city/river passing by .. amazing!

Neil
2 jaren geleden
Antwoord aan  Neil

small correction : VRR-B ticket costs €6,10 per normal ticket.

Ed
1 jaar geleden
Antwoord aan  Neil

To Neil:
*Bahn-app (DB Navigator) doesn’t offer VRR single tickets (Preisstufe B)
*VRR-app doesn’t register Dutch customers (Postleitzahl = Ungültiges format)
*NS International doesn’t offer VRR tickets (Preisstufe B)

So unfortunately only the (often unreliable) ticket machine in Arnhem station remains…

Ann
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Wordt een leuke situatie. Terwijl de regionale treinen helemaal overvol raken heeft zowel Flixbus als Flixtrain nauwelijks nog omzet. En ook rijden de intercity verbindingen bijna leeg rond.

Deze regeling klinkt op het eerste gezicht heel erg mooi. Maar geeft uiteindelijk meer problemen dan dat het iets oplost.

T. Dijkema
2 jaren geleden

Ik heb voor alle drie maanden een ticket aangeschaft. Mijn dag is geslaagd. Na een heel jaar NS weekend-vrij over het NL spoor verlang ik wel weer naar een aantal trips door Duitsland.

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

Nederland geeft vergoeding/compensatie in energie kosten, waar ik dankbaar van gebruik van gemaakt heb, Duitsland de negen euro OV kaart en wat doen andere ons omringende landen, hebben zij ook een al dan niet gesubsidieerde tegemoetkoming voor de gestegen energie kosten in België, Frankrijk, U.K., Denemarken om maar enkele voorbeelden te noemen ?

niels
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

In Duitsland bestaat er ook energiesubsidie, maar dan voor veel meer groepen, zoals bijvoorbeeld studenten.

Stefan van Weerden
2 jaren geleden

@Hildebrand qua geldigheid zit er nog wel een addertje onder het gras heb ik gemerkt met verbindingen. De IC’s tussen Bremen en Norddeich/Emden rijden onder RE status. Het NDS-ticket is er geldig, alleen het 9-euro ticket dus NIET. Blijkbaar toch omdat deze IC-treinen door DB Fernverkehr worden gereden en niet door DB Regio ook al hebben deze IC treinen de status van RE.

T. Dijkema
2 jaren geleden
Antwoord aan  Stefan van Weerden

Mis ik na de Weener-Leer treinvervangende bus (met slechts 2 minuutjes de tijd om vanuit de Arriva trein naar die gereedstaande bus te hollen) de aansluiting in Leer, dan mag ik pas 2 uren later de RE richting Oldenburg nemen. Nu ontdek ik pas hoe fijnmazig en frequent onze treinen rijden. Grote Duitse steden hebben vaak maar een 1x per uur een Nahverkehr verbinding met de volgende grote stad.

huub
2 jaren geleden

Graag nog enige duidelijkheid over het grensoverschrijdende deel als je 100% NL hebt. 1 Mag je tot Weener de grens over? 2 idem tot Bad Benthem? 3 idem tot Emmerik / vanaf Zevenaar (hoe uit-checken)? 4 vanaf Venlo? 5 tot Aken? Graag een duidelijk overzicht inclusief de locatie van de in/uit-checkpalen en kaartautomaten. Hildebrand, Dank!

Neil
2 jaren geleden
Antwoord aan  huub

Pls see my answer above.

For example, if you’re travelling with RE19 from Arnhem to Düsseldorf, then you could buy a €1,70 ticket on nsinternational.com (specify 100% NL) from Arnhem to Emmerich-Elten.

If you are travelling from somewhere else in NL via Arnhem and then onto RE19, then checkout with your OV card at Arnhem itself.

Same would apply for Venlo and the other crossings too.

huub
1 jaar geleden
Antwoord aan  Neil

Ik heb dit geprobeerd op de site van DB maar daar wordt mij dan het 9,= ticket aangeboden dus ik denk dat je geen extra kaartje hoeft te kopen.

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  huub

Op Weener, Leer, Herzogenrath, Aachen West en Aachen Hbf staan palen voor de OV-chipkaart. Naar die stations kun je dus ‘gratis’ reizen op de momenten waarop je in Nederland 100% korting zou krijgen. Weener is met de Arriva-trein bereikbaar. Leer alleen met de treinvervangende bus, rechtstreeks vanuit Groningen (halte P) of van/naar Leer met bus 620. In Leer staat de OV-chippaal in de stationshal tegenover de trap, in Aachen aan weerszijden aan het begin van de tunnel.

Speedo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Annemiek

Als aanvulling op Annemiek (https://www.treinreiziger.nl/een-maand-regionale-treinen-in-duitsland-e-9/#comment-102617):

Volgens mij staat er in Gronau ook een uitcheckpaal.

John
2 jaren geleden

Met je dalvrij abonnement kun je tot Leer vrij reizen omdat dit een Arriva lijn is. Zelfs de Arriva snelbus Groningen-Leer is hierbij mogelijk. Of met de Arrivatrein naar Weener,DB automaat direct bij uitstappen op perron, dan verder met aansluitende Schienenerzatz Bus naar Leer. Daar zijn diverse DB automaten in Stationshal. Niet vergeten uit te checken met je OV chipkaartjes. Uitcheckpaaltjes op beide stations!

Anoniem
2 jaren geleden

Als je in Weener eerst nog een kaartje moet gaan kopen in de automaat is de bus naar Leer al lang vertrokken.

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat hoeft ook niet. Wie (bijvoorbeeld) in Groningen is ingecheckt, hoeft bij een reis naar Leer pas daar uit te checken. Tijdens de overstap hoeft er dus geen kaartje gekocht te worden. Dat kan ook in Leer. Wie via de telefoon een kaartje koopt, hoeft daar allemaal niet over na te denken.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Hoe zit het als je van Nijmegen naar Kleve met de bus rijdt en dan per trein verder, alsmede voor de bus Roermond -Dalheim en dan per trein? kun je op deze internationale bussen ook voordelig reizen met dat DB ticket of alleen per OV Chipkaart? Kun je ook een kaart kopen bij de ticketbalies op Arnhem Centraal, als het te druk is bij die kaartautomaten of wanneer deze defect is? Als in 2026 Eindhoven Centraal een trein weer krijgt met Duitsland kan het handig zijn om ook hier een DB automaat te zetten. Ook voor Helmond is dat prettig, want daar stopt die toekomstige verlengde trein uit/naar Venlo ook! Breda zal ook eigenlijk een NMBS automaat moeten hebben , omdat daar de IC van en naar Brussel vertrekt. In Roosendaal staat hij hier namelijk al jaren! Anticiperen tussen onderlinge landen is belangrijk en iedereen wil graag betalen voor zijn treinrit, maar zonder controle of duidelijkheid op stations en treinen wordt de dwang o te frauderen vaak groter. Dus; investeer in personeel en goede informatie, zodat elk persoon veilig en comfortabel kan reizen. Niet elke passagier is even ervaren in het OV of kan makkelijk in of uitstappen, dan wel overstappen! Houd meer rekening mt elkaar!

Neil
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Re: buying tickets at the ticket balie at Arnhem CS: why would you want to do that? In case that piece of paper gets lost, you would need to buy another €9 ticket for that month.

It makes more sense (and it’s easier) to just buy the €9 ticket online, e.g. via http://www.bahn.de, VRR app, bahn app, ..

In the case of Bahn, you also get an email with the €9 ticket as a PDF. If you want, you could print it out. E.g., if you feel uncomfortable about your phone getting lost/battery dying etc, ..

K
2 jaren geleden

Valt de reis vanaf Hengelo naar Duitsland met de Eurobahn stoptrein onder het negen euro ticket tarief? Of moet je een apart kaartje kopen tot aan de eerste stop in Duitsland?

K
2 jaren geleden
Antwoord aan  K

Vanaf Hengelo naar stop bad Bentheim en andersom? Want deze verbinding valt normaal gezien onder het Nedersaksen tarief…ik heb ook geen of chip kaart omdat ik vanuit Denemarken kom gereisd.

Annemiek
1 jaar geleden
Antwoord aan  K

Nee, de 9euro-kaart is geldig vanaf het eerste station in Duitsland.

Wouter G.
1 jaar geleden

Wel jammer dat in Duitsland nog steeds medische mondkapjes gedragen moeten worden; soms zelfs FFP2’s. Wie over de grens gaat, mag ze absoluut niet vergeten in de tas te doen. Dit geldt zeker t/m juni.

Anoniem
1 jaar geleden
Antwoord aan  Wouter G.

Dan doe toch gewoon zo’n mondkapje op.

Jules Vismale
1 jaar geleden

Ik vrees zelfs dat de regionale treinen dadelijk zo bomvol zitten dat ze constant zullen uitvallen en er geweldige ruzies door gaan uitbreken! Een erg slim plan is dit dus zeker niet!

Andebrhan
1 jaar geleden

Dagkaart voor een trein

Ton K.
1 jaar geleden

Ik ben in juli drie dagen in Berlijn. Een 24-uurs OV-kaart voor de zones AB kost normaal € 8,80. Dan is deze aanbieding heel aantrekkelijk.

LeoScribens
1 jaar geleden

Inmiddels zijn er her en der de eerste berichten over soms propvolle regionale treinen, met name in de regio Düsseldorf-Duisburg-Köln, wat deels met Pinksteren te maken kan hebben, maar vooral met het 9 € ticket. Op 16 Juni is er in verschillende Duitse deelstaten Frohnleichnam, dat daar een feestdag is, bereid je dus voor op drukte.
Voor Arnhem-Zevenaar-Emmerich, Venlo-Kaldenkirchen en Hengelo-Oldenzaal-Bad Bentheim moet een apart kaartje gekocht worden.

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeoScribens

In Arnhem koop je dat kaartje in de Duitse VIAS-automaat in de hal. Het eenvoudigst is om een Preisstufe-B zonekaart (6,10 euro) te kopen. Die geldt van Arnhem tot Emmerich-Elten. Voor de terugreis voer je Emmerich-Elten in als startstation en Arnhem als bestemming. Standaard krijg je een kaartje met het vertrekstation en de datum erop gedrukt. Maar je kunt het ook krijgen zonder deze aanduiding, handig als je op een andere datum terugreist. Dan moet je het – op een station waar dat van toepassing is – naast de VIAS-automaat even afstempelen, net zoals vroeger de strippenkaart.

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Nettie

AANVULLING VIAS-AUTOMAAT ARNHEM. In die automaat koop je ook het 9-euro-kaartje.
LET OP!!! Hoewel er een QR-code op staat, kun je de poortjes er niet mee openmaken. Bij de NS-info (vlak bij de automaat) kun je een zogeheten KeyCard krijgen, waar dat wel mee kan. In de trein terug bij het naderen van de NL grens worden deze KeyCards door de conducteurs uitgedeeld.

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Nettie

Ik schreef:
“Voor de terugreis voer je Emmerich-Elten in als startstation en Arnhem als bestemming.”
Helaas is deze informatie niet correct. Je krijgt in alle gevallen kaartjes met Arnhem als beginstation erop.
Het spijt me als ik iemand op het verkeerde been heb gezet.

Jack
1 jaar geleden

Heerlijk overvolle treinen…COVID 19… nieuwe epidemie!!! dicht op elkaar…Corona…virus…fijn dat men zo meewerkt aan de verspreiding van het virus…

Anna
1 jaar geleden

Hoe werkt in en uitchecken in Duitsland

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anna

Zoals gezegd, kan er naar Gronau, Weener en Aken per ov-chipkaart gereisd worden. Sinds kort ook naar Emmerich.

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Nettie

AANVULLING OV-CHIPKAART. Naar en van Emmerich is dit veel duurder dan de Preisstufe-B zonekaart! Het scheelt zeker € 1,50.

Anoniem
1 jaar geleden

Wij , een gepensioneerd stel reizen nu met zo’n n kaartje. We doen de R1 fietsroute. Heerlijk als we nu met de trein kunnen als het een dagje regent zoals vandaag. We hebben alle overnachtingen voor 14 dagen geboekt. De toeristische sector verdient er zo wel aan. De horeca is wat omhoog gegaan en zij verdienen natuurlijk ook aan ons. Wij zijn heel blij met ons kaartje van Emmerich naar Berlijn. We fietsen terug en als het teveel regent nemen we de regionale trein. Beslist niet te druk. En mensen helpen elkaar als er even geen lift op een station is. Dank je wel voor dit initiatief.

Anoniem
1 jaar geleden

Ik was benieuwd vanaf welk station dit €9,- beleid is? Wij komen vanaf Zwolle maar dan krijg ik alleen tickets van boven de 100€ te zien.

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anoniem

Beste Zwolse Anoniem!
Dit beleid is vanaf het eerste station in Duitsland. Het hangt ervan af waar je naartoe wilt. Van Enschede naar Gronau betaalden wij – ook Zwollenaren! – (65+) voor de in/uitcheck met de OV-chipkaart € 3,16. In Arnhem koop je in de Duitse VIAS kaartautomaat in de hal naast de roltrap een ‘Preisstufe-B zonekaart’ van € 6,10, geldig van Arnhem tot Emmerich-Elten. Wel moet je in Emmerich net zo’n kaartje terug kopen, in Arnhem kan dat niet. Dat kost je een uur, al blijft de trein daar 3 minuten staan. Je kunt ook tussen Arnhem en Emmerich met de OV-chipkaart reizen, maar dan ben je veel duurder uit, ook dan moet je er in Emmerich uit. Dat lukt misschien net in die 3 minuten.
ATTENTIE! Tot en met 4 september kun je voor het regionale vervoer bij Keolis/Blauwnet/RRReis een dagkaart voor € 10 kopen, zie

Nettie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Nettie

Het webadres is niet doorgekomen, nogmaals:
https://www.rrreis.nl/zomerdeals?utm_campaign=zomercampagne_2022.

Yes it can
1 jaar geleden

69 euroticket komt eraan.
Dus OV mobiliteit voor nog geen 2,50 E per dag.
Dan ga je toch vaker/dagelijks op stap.

Yes it can
1 jaar geleden

Woon – werkverkeer voor de prijs van 1 liter diesel.
Autobezitters dienen hun sommen te maken wat financieel het gunstigst is.
En kunnen niet anders concluderen dat …
En hun CO2 uitstoot/vervuiling wordt minimaal.

Anoniem
1 jaar geleden

En wat in Duitsland kan, kan ook in Nederland!

Financiering: opcenten vervuilende autorijder van 15 cent per liter brandstof.
Vermogensbelasting met0,15% verhogen ter financiering nieuw infrastructuur.

Yes it can
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anoniem

Inderdaad!
Zo simpel kan het zijn, gedaan worden.