fbpx

Extra fietsplekken in vijf Spurt treinstellen

10 jun 2010 15:58

Vijf treinstellen van Arriva zijn ‘zomerproof’ gemaakt. Er zijn acht rijen met in totaal 16 stoelen verwijderd, waardoor er tenminste twaalf extra fietsen geparkeerd kunnen worden en er extra ruimte ontstaat voor bagage. De ‘zomerproof’-treinen rijden vanaf vandaag op het traject Leeuwarden – Harlingen Haven, waar in verband met het Oerol Festival een aangepaste dienstregeling geldt.

Op Terschelling start 11 juni het Oerol Festival. Veel bezoekers van dit 10-daagse festijn reizen met de trein naar Harlingen Haven en profiteren zo gelijk van de extra bagageruimte. Er wordt speciaal voor het Oerol Festival ook een aangepaste dienstregeling gereden, zodat er meer overstaptijd is. Deze dienstregeling, die geldt tot en met 21 juni, kunnen reizigers raadplegen op de website arriva.nl.

Harlingen Haven is net op tijd geopend voor het Oeral Festival. Het station is na een buitendienststelling van 15 maanden sinds vandaag weer bereikbaar met de trein. De opening van het station viert Arriva op een bijzondere manier. Na afloop van het festival Muziek aan Zee op zaterdag 12 juni, rijdt er een speciale festivaltrein ’s nachts terug vanuit Harlingen Haven naar Leeuwarden. De trein vertrekt om 00.45 uur en komt om 01.11 uur aan.

Foto: Opening station Harlingen Haven (gemaakt door Arriva)