fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Flixbus: Tijdelijk voor 1 euro met de bus door Nederland

01 jan 2016 15:29

Het Duitse busbedrijf Flixbus lanceert ook in Nederland een binnenlands netwerk met intercitybussen. Groningen, Haren, Apeldoorn, Enschede, Hengelo, Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch en Rotterdam krijgen de primeur. In totaal start het bedrijf met vijf buslijnen. Om de lancering te vieren zijn er kaartjes voor 1 euro op Flixbus.nl. Daarna gaat de reiziger op de meeste verbindingen tussen de 6 en 9 euro betalen voor een enkeltje. 

Zoek bustickets

De vijf binnenlandse buslijnen van Flixbus:

  • Groningen – Haren – Hengelo – Enschede (4x per dag) (reistijd: 1u en 55 min)
  • Groningen – Haren – Apeldoorn – Eindhoven (4x per dag) (reistijd: 3u en 15 min)
  • Enschede – Hengelo – Eindhoven (4x per dag) (reistijd: 2u en 10 min)
  • Rotterdam – Nijmegen (8x per dag): (reistijd: 1u en 25 min)
  • Rotterdam – Den Bosch (8x per dag): (reistijd: 1u en 10 min)

De binnenlandse bussen van Flixbus starten te Rotterdam Zuidplein en stoppen ook te Rotterdam Lombardijen. De overige bussen rijden vrijwel allemaal via het centrale treinstation in de genoemde stad, uitgezonderd Haren. In Twente stopt de bus ook bij Enschede Kennispark.

Volgens Flixbus biedt het bedrijf de beste services tegen de beste prijs. Zo zijn de bussen voorzien van WiFi, stopcontacten en comfortabele stoelen en kunnen reizigers tot kort voor vertrek omboeken. Een zitplek reserveren is verplicht voor het comfort, en het is sowieso niet toegestaan passagiers staand in een touringcar te vervoeren.

Flixbus is het eerste bedrijf dat intercitybussen laat rijden binnen Nederland. De redactie van Treinreiziger.nl heeft Flixbus eerder getest op een internationale verbinding, lees hier ons verslag. Het Duitse bedrijf hoopt het intercitynetwerk de komende periode snel uit te kunnen breiden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wally
7 jaren geleden

Zou mooi zijn dat we met de bus van Enschede naar Rotterdam kunnen reizen.

Rob Lucassen
7 jaren geleden
Antwoord aan  Wally

Zou nog mooier zijn als we van Enschede naar Gronau kunnen reizen en ook weer terug natuurlijk.

pim
5 jaren geleden

Dankjewel voor dit artikel over tickets van 1 euro. Wat een stunt! Echt bizar hoe goedkoop deze tickets zijn bij dat bedrijf. Ik kan me voorstellen dat zo’n busrit een goed alternatief is voor de trein.