fbpx

Fyra vaker gebruikt

15 feb 2011 16:31

De tarieven voor Fyra van NS International zijn per 1 februari tijdelijk verlaagd. De eerste week laat veelbelovende resultaten zien, laat NS International weten. In vergelijking tot een zelfde week in november 2010, zijn in de eerste week van februari 3,5 keer meer tickets voor Fyra verkocht.

Ook het aantal maandabonnementen is fors gestegen. In vergelijking met november 2010 is het aantal maandabonnementen verviervoudigd. NS International is zeer tevreden met de eerste resultaten.

De keerzijde van de lagere toeslag, is dat de omzet per reiziger lager ligt. De toeslag voor de Fyra lag eerst 60% boven het normale tarief, en nu nog slechts 20%. Daar tegenover staat dat er nu minder betaald hoeft te worden voor de concessie. 

Fyra gaat de komende tijd haar dienstregeling en services uitbreiden. Vanaf 4 april zal Fyra 7 dagen per week, 2 keer per uur doorrijden naar Breda. Bovendien rijdt Fyra in de avond langer door. De laatste rit vanaf Rotterdam naar Amsterdam vertrekt nu om 22.53 uur, dat wordt 23:53 uur. Deze trein vertrekt om 23.24 uur uit Breda. De laatste trein de andere kant op vertrekt elke dag om 22.56 uur uit Amsterdam. De eerste treinen zullen echter elke dag een halfuur later vertrekken dan nu.

Vanaf mei zal ook de papieren toeslag via de OV-chipkaart mogelijk gemaakt worden.