fbpx
Boot huren in Amsterdam

Een geweldig dagje Amsterdam met de boot of sloep

28 sep 2022 5:42

Een dagje per trein naar Amsterdam? Dan mag een tocht over de grachten natuurlijk niet ontbreken. En hoe kun je dat nu beter doen door een boot huren in amsterdam. Het is een geweldige manier om de stad vanuit een heel ander perspectief te ervaren. Van het verkennen van verborgen steegjes, tot het bekijken van adembenemende uitzichten over de oude stad, op het water kun je het allemaal in je opnemen zoals nergens anders. Ga je een boot of sloep huren in Amsterdam dan geeft je dat toegang tot een aantal van de beste bezienswaardigheden.

De Amsterdamse grachten van de stad te verkennen

Amsterdam is een stad die elk jaar al miljoenen toeristen trekt, en dat is niet voor niets. Veel mensen komen om te genieten van de prachtige architectuur van de stad, de eeuwenoude grachten en de levendige culturele scene. Toeristen worden aangetrokken door de vele musea, kunstgalerijen en wereldberoemde markten zoals de Albert Cuypmarkt. Deze toeristen komen veelal per trein of bus naar de stad. Eenmaal in de stad verplaatsen de vele toeristen zich te voet of per taxi door de stad. Maar het populairst blijft door middel van een boot op de grachten.

De grachten van Amsterdam bestaan al eeuwen en staan bekend om hun schilderachtige landschappen, interessante architectuur en unieke geschiedenis. Het huren van een boot geeft je de mogelijkheid om deze bezienswaardigheden op je eigen manier te ervaren.

De belangrijkste attracties in Amsterdam zijn talrijk en gevarieerd en bieden voor elk wat wils. Voor degenen die de lange culturele geschiedenis van de stad willen verkennen, zijn er een aantal 17e-eeuwse gebouwen te bezoeken, waarvan vele onlangs in hun oorspronkelijke staat zijn hersteld.

De rondvaartboten in Amsterdam zijn een unieke manier om de stad te verkennen en bieden een alternatief voor rondleidingen over land. Deze traditionele schepen worden al sinds de jaren 1600 gebruikt en bieden bezoekers een uitgebreide ervaring met de lokale cultuur en architectuur. De rondvaartboten hebben een vaste route langs een aantal vaste attracties.

Maar als je een boot of sloep huurt, kun je in je eigen tempo van de Amsterdamse grachten genieten. En ook de route die aflegt bepaal je zelf. Zo zie je de attracties die jij echt leuk vindt.

Regels op het water in Amsterdam

Natuurlijk zijn er ook regels waar je aan moet voldoen. Zo mag je gehuurde boot niet harder dan 6 km per uur varen. Dat is net iets sneller dan als je wandelt. Maar in de praktijk ga je in vergelijking met een voetganger door het drukke verkeer stukken sneller door het centrum. Ook mag je niet meer dan twaalf personen aan boord hebben. Ben je ouder dan 18 jaar dan mag je de meeste boten zonder vaarbewijs besturen. Dus de meeste regels zijn gewoon te overzien. Dat mag je niet tegenhouden om een geweldige dag op het water te hebben in Amsterdam.

Soorten boten in Amsterdam

Er zijn verschillende boten te huur, van traditionele Nederlandse sloepen tot open-top boten. En natuurlijk zijn er motorische en elektrische opties. Je kunt gezellig samen op een bootje varen en er zijn boten voor twaalf personen te huur. Afhankelijk van je wensen is er zeker een perfecte optie.

Kosten van een boot huren

Een boot huren is een leuke en betaalbare manier om een dag in Amsterdam door te brengen. Uiteraard varieert de prijs per verhuurbedrijf maar ga ervan uit dat het mogelijk is om vanaf 50 euro per uur en 250 euro per dag een boot te huren.

De hoogte van de huurprijs wordt mede bepaald door het aantal personen dat op een boot meekan en de tijdsduur van de huur. Houd er wel rekening mee dat je voor het huren je moet legitimeren en dat er een borgsom kan worden gevraagd.

Een boot huren in Amsterdam in het kort

Een boot huren in Amsterdam is een spannende manier om de vele grachten van de stad te verkennen, met spectaculaire uitzichten en mogelijkheden om eeuwenoude architectuur te bekijken. De traditionele Nederlandse sloepen en open-top boten bieden een unieke manier om je te verplaatsen, zodat je de lokale cultuur en bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt bekijken.