fbpx

GVB directeur Bart Schmeink naar Connexxion

03 dec 2013 12:04

Met ingang van 3 december heeft Bart Schmeink, algemeen directeur van GVB in Amsterdam, zijn functie neergelegd. Vanaf maart 2014 zal hij aantreden in de Raad van Commissarissen van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion. Dat meldt de Amsterdamse vervoerder dinsdag.

Het vertrek komt voor het GVB onverwacht. Precies twee jaar geleden –  op 1 december 2011- begon hij bij het GVB. Hans Bakker, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB : "Bart Schmeink heeft aan de basis gestaan van een grote omslag binnen GVB. In de afgelopen twee jaar heeft hij de eerste stappen gezet in het verder ontwikkelen van de dienstverlening aan reizigers. Wij wensen hem succes bij het vervolg van zijn loopbaan."

De Raad van Commissarissen van GVB start zeer binnenkort de procedure voor het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. Tot de aanstelling zal financieel directeur Tom Middelkoop het voorzitterschap van de directie en het management team op zich nemen.

Een woordvoerder van Connexxion kan overigens nog niet bevestigen dat Schmeink overstapt naar de Raad van Commissarissen. 

Voor Beter OV is zeer teleurgesteld over het voor de buitenwacht onverwachte vertrek van GVB-directeur Bart Schmeink. "Schmeink was een gedreven, ambitieus en toegankelijk mens, die met het GVB stappen vooruit wilde zetten. Dat lukte helaas niet altijd. Een tegenvaller was bijvoorbeeld de totale puinhoop waarin de metrodienst deze zomer ontaardde. Er was nog een hoop te doen voor Bart Schmeink" reageert voorman Rikus Spithorst. De organisatie vindt het jammer, dat hij deze klus niet heeft afgemaakt.