alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Berlijn

dinsdag 1 juli 2014
Trein naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn. Vanuit Nederland rijden er dagelijks zes rechtstreekse treinen naar Berlijn. Een treinkaartje Amsterdam - Berlijn is beschikbaar vanaf 39 euro (enkele reis). Treinreiziger.nl vergeleek ook de tarieven van de trein met die van het vliegtuig. Vrijwel altijd is de trein naar Berlijn goedkoper. 

Zoek Treintickets Berlijn

  • Rechtstreeks tot in hartje Berlijn
  • 7 opstapplaatsen in Nederland, 3 in Berlijn
  • Dagelijks vijf dagtreinen
  • Treintickets dagtrein vanaf € 39
  • Of neem de bus vanaf € 29 (Flixbus)
  • Stedentrip Berlijn: Trein + Hotel, vanaf 125 euro p.p
  • Verkoop treintickets via oa TreinreiswinkelNS International, NMBS Europe en DB
  • Service: stopcontacten, airconditioning, barrijtuig en fietsrijtuig
  • Reis zonder inchecken, geen maximum bagage
  • Treintickets dagtrein vanaf 3 maanden voor vertrek boekbaar

Frequentie
De trein Berlijn rijdt eens per twee uur en vertrekt er vanuit Amsterdam. Deze trein stopt in Nederland ook te Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Na Hengelo gaat de trein naar Duitsland. In Duitsland stopt de trein onder andere te Osnabrück en Hannover. De totale reistijd van de trein Amsterdam - Berlijn bedraagt iets meer dan zes uur. Wie in Hengelo opstapt is slechts vier uur onderweg. In Berlijn stopt de trein te Spandau, Hauptbahnhof en Ostbahnhof. Reizigers uit Noord- of Zuid-Nederland reizen soms sneller via andere routes. Raadpleeg daarvoor de boekingsmodule.

Service in de trein Berlijn
De intercity naar Berlijn is van alle gemakken voorzien. Zo is er een bar/restauratierijtuig aanwezig en zijn er op verschillende plaatsen in de trein stopcontacten aanwezig. Er is voldoende bagageruimte aanwezig. Fietsen kunnen normaal gesproken ook mee. Hiervoor moet u wel een internationaal fietskaartje kopen (12 euro) + reservering (4 euro). Het fietskaartje is niet online verkrijgbaar. U kunt dit eventueel later nog los aanschaffen via NS International Teleservice (0900-9296) of bij de NS International-balies.

Bus naar Berlijn
Nog goedkoper dan de trein is de bus. Verschillende aanbieders rijden vanuit Nederland naar Berlijn. Zo ook Flixbus, al vanaf 29 euro. De bussen hebben een goed comfort en zijn voorzien van wifi. De redactie van Treinreiziger.nl heeft Flixbus en andere maatschappijen getest. Tickets via Flixbus.nl.

Stedentrip Berlijn: Trein + Hotel
De Treinreiswinkel heeft leuke aanbiedingen met trein + hotel. Handig voor een stedentrip naar Berlijn. Zo kun je voordelig naar het 3-sterrenhotel Hotel pension Savoy, een hotel op loopafstand van treinstation Berlijn Zoo. Bij het goed gewaardeerde hotel (7,6) is ook het ontbijt inbegrepen. Tijdens onze prijscheck komt de prijs vaak uit op 188 euro per persoon voor een lastminute en 125 euro voor vroegboekers. Dit is dus inclusief treinkaartje naar Berlijn. Voor een 1 persoonskamer komen de prijzen circa 30 euro hoger uit. Er zijn ook andere hotels beschikbaar.

Vergelijking vliegtuig en trein naar Berlijn
Treinreiziger.nl heeft een steekproef gedaan naar de ticketprijzen van de trein en het vliegtuig. Vrijwel altijd is de trein naar Berlijn goedkoper. Bij de trein verliest u geen tijd met inchecken en hoeft u niet op uw bagage te wachten. Een ander voordeel is dat de trein u rechtstreeks naar hartje Berlijn brengt. Desondanks is het vliegtuig nog wel sneller.

  Vliegtuig Berlijn Trein Berlijn
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 197 / € 120** 4u15 min / 5,5u € 232,40 6u
1 week voor vertrek € 152 4u en 15 min € 118 6u
1 maand voor vertrek € 175 / € 154** 4u15 min / 5,5u € 88 6u
3 maanden voor vertrek € 177 / € 122** 4u15 min / 5,5u € 68* / 78 6u

Alle prijzen zijn op basis van een retour (inclusief boekingskosten) en betreffen een momentopname. Prijzen van vliegtickets via Cheaptickets.nl, bij de reistijd is de aanbevolen inchektijd meegenomen (2 uur) en de transfertijd tussen de luchthaven en de stad. Treintarieven zijn opgezocht via NS International en NMBS Europe. De steekproef is uitgevoerd in april 2014. *= dit tarief is gebaseerd op een heenreis met de nachttrein in een (slaap)stoel. Er geldt een langere reistijd dan getoond. ** = Niet vanaf Schiphol, maar vanaf Eindhoven.

Treinkaartje naar Berlijn
Behalve NS International verkoopt ook NMBS Europe goedkope treintickets naar Berlijn. Uiteraard verkoopt ook de Deutsche Bahn treintickets naar Berlijn. Ook bij NMBS Europe kunt u tegenwordig met iDEAL betalen. Treinprijzen van NS, DB en NMBS zullen in het algemeen hetzelfde zijn: ze zijn allemaal aangesloten op het zelfde prijssysteem.

Trein Berlijn in beeld
Stap alvast in de trein. Hieronder eerst een foto-impressie. Vervolgens een panoramafoto van de 2e klas en daarna van de 1e klas. Als u op de foto klikt, kunt u 360 graden rond draaien. Deze foto's zijn het werk van Willy Kaemena uit Bremen.

Goedkope treinkaartjes trein Berlijn

Trein Berlijn: getest en citytips
Estrella Reyes Pinto (20) won via Treinreiziger.nl gratis treintickets naar Berlijn. Normaal reist ze vaak met het vliegtuig. Ze waardeerde het comfort van de trein met een 8,5. De prijs/kwaliteitverhouding van de eerste klas bleef steken op een 6. Lees meer over de ervaringen van Estrella. Ook waardevol: haar blog weekje Berlijn, met do's en don'ts over Berlijn. Voor wie een weekje of een weekendje weg gaat is ook Berlijn.nl aan te raden. Op Berlijn.nl kunnen de trein en het hotel in één boeking gereserveerd worden.

Handige informatie Berlijn.

 

 
Tags: Internationaal / Bestemming
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Stadler presenteert eerste hogesnelheidstrein ma 19 sep  Stadler presenteert eerste hogesnelheidstrein
InnoTrans 2016: Werelds grootste railbeurs van start ma 19 sep  InnoTrans 2016: Werelds grootste railbeurs van start
Spaanse machinist laat reizigers aan hun lot over wo 14 sep  Spaanse machinist laat reizigers aan hun lot over
Trein naar BelgiŽ: enkeltje voor 19 euro (najaar 2016) vr 9 sep  Trein naar BelgiŽ: enkeltje voor 19 euro (najaar 2016)
Reizigers steeds vaker per trein naar Brussel Airport vr 9 sep  Reizigers steeds vaker per trein naar Brussel Airport
Autoslaaptrein naar de zon vr 19 aug  Autoslaaptrein naar de zon
Petitie voor trein Nijmegen - Kleef wo 10 aug  Petitie voor trein Nijmegen - Kleef
Autotrein ItaliŽ wo 3 aug  Autotrein ItaliŽ
HappyRail moet internationale treinreis makkelijker maken wo 22 jun  HappyRail moet internationale treinreis makkelijker maken
Nederlanders vinden internationale trein te duur di 21 jun  Nederlanders vinden internationale trein te duur

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Goedkoop per internationale bus
- Flixbus naar Brussel va ÔŅĹ 8
- Flixbus.nl
- OUIBUS.nl
- Megabus
- IC-Bus

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs

Trein + Hotel
- Weekendjeweg binnen Nederland
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol