fbpx

LIVE: Treinverkeer Zuid-Nederland plat

09 sep 2014 17:52

Dinsdagmiddag rond half 6 is het brandalarm afgegaan op het verkeersleidingscentrum in Maastricht. Vanwege de veiligheid van het personeel is het centrum ontruimd, waardoor het bedienen van seinen en wissels niet mogelijk was. Omstreeks zes uur werd de post weer vrijgegeven en kon het treinverkeer ten zuiden van Eindhoven en Venlo weer hervat worden.

20:00u Einde Live-blog.

19:55u Wat als er wel brand was?
Dit keer was het loos alarm. Maar wat als er echt brand was? Dan zouden treindienstleiders uitgeweken zijn naar het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht. Het had dan nog wel uren kunnen duren voordat het treinverkeer weer opgestart had kunnen worden. 

19:50u Vrijwel alle treinen rijden weer
Vrijwel alle treinen rijden weer, slechts een enkele trein valt nog uit. 

19:10u Steeds meer treinen rijden
Alhoewel er nog steeds treinen uitvallen, rijden inmiddels de meeste treinen weer. NS verwacht dat het tot 21:00 uur zal duren dat de situatie weer normaal zal zijn. Reizigers moeten nu nog rekening houden met 15 tot 30 minuten extra reistijd.

18:35u Eerste treinen rijden weer
Er vallen door logistieke problemen nog veel treinen uit, maar de eerste treinen rijden weer. Reizigers moeten nog steeds rekening houden met een extra reistijd van meer dan 60 minuten.

18:05u Alles is veilig
NS meldt: "De brandweer heeft onderzoek gedaan en vastgesteld dat iedereen veilig terug naar zijn plek kan. Dat gebeurt op dit moment, waarna we kunnen gaan werken aan de opstart van de treindienst."

17:55u Gestremde trajecten:
Op de volgende trajecten rijden geen treinen:

  • Eindhoven – Weert – Roermond
  • Venlo – Roermond
  • Roermond – Sittard – Maastricht
  • Sittard – Heerlen
  • Kerkrade – Heerlen – Maastricht
  • Herzogenrath – Heerlen
  • Maastricht – Luik

De brandweer is ter plaatse en doet onderzoek.