fbpx

NS personeel in actie te Rotterdam voor veiligheid

05 okt 2012 17:34

NS-personeel heeft vrijdag om 13.00 uur een protestactie op station Rotterdam Centraal gehouden. Volgens de conducteurs en machinisten wordt structureel te weinig veiligheidspersoneel ingezet om de veiligheid te garanderen, zegt bestuurder van de vakbond voor rijdend personeel VVMC Wim Eilert.

Het veiligheidspersoneel is volgens de vakbond al lange tijd onderbezet. Doordat het werk moeilijker en gevaarlijker wordt met weinig personeel is het ziekteverzuim ook omhoog gegaan, zegt Eilert. De veiligheid van de reizigers op Rotterdam Centraal kan volgens hem bovendien niet meer worden gegarandeerd.

Het NS-personeel woont vrijdagmiddag een vergadering van het management van Rotterdam Centraal bij. De vakbond eist dat er op korte termijn versterking komt van het veiligheidspersoneel. De protestactie heeft volgens Eilert geen gevolgen voor het treinverkeer.

Eind augustus werden op het station vier medewerkers van Service en Veiligheid door een groep jongeren belaagd. Het personeel stond toen tegenover een groep van vijftig jongeren.

(c) Novum