fbpx

NS: reis donderdag indien mogelijk niet via Amsterdam

15 mei 2019 11:47

De Nederlandse Spoorwegen waarschuwt mensen die donderdag van of naar Amsterdam willen reizen rekening te houden met grote drukte. Dit in verband met de vermoedelijke huldiging van Ajax op het Museumplein vanaf 16.00 uur.

Wachten

De NS adviseert zelfs om de reis, indien mogelijk, uit te stellen. Als de huldiging doorgaat zal het al vanaf het middaguur erg druk worden in de hoofdstad. De NS vraagt Ajax-fans ook om na afloop van de huldiging even te wachten tot ná de toch al drukke avondspits om de trein terug naar huis te pakken.

Extra lange treinen

NS gaat er vanuit dat de treinen tussen 12 uur en 22 uur druk zullen zijn. De NS belooft extra lange treinen in te zetten. De ANWB raadt iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, omdat de binnenstad per auto nog lastiger dan normaal bereikbaar zal zijn.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dries molenaar
5 jaren geleden

Een aardige foto. Wat voor een trein/loc is dat daar rechts op de foto?
Hoe gaat het eigenlijk met de TEE treinen die je op Watergraafsmeer en het terrein van Amsterdam Centraal staan te verroesten? Alleen de graffiti kun je als poging zien de treinen enigzins te beschermen. Is het zo moeilijk die treindelen onder wat zeilen te houden zodat het wat minder bloot staat aan weer en wind?

Kunnen die dingen niet rijden met een duwend-locje of dergelijk? Dan heb je er nog wat aan.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Het is een archieffoto met de 1200 loc, ik denk met het rangeren van een CNL.

dries molenaar
5 jaren geleden

NB die loc lijkt mij door de hoge zit van de machinist dan wel wat voor het duwen van die TEE treinen. Maar die 1200 staat zelf al in het museum.

treingraag
5 jaren geleden

EETC 1200 loc, gered van de sloop door advokaat L.Pit en nu bij Railexperts in andere kleur dacht ik. Inderdaad met CNL als rangeer-loc.

Nieuwwester
5 jaren geleden

Curieuze foto. Gokje: een omgedoopte ex-1200 loc met Fyra-rijtuig aan de IJ-zijde van Amsterdam-Centraal op weg naar het opstelterrein Watergraafsmeer?