fbpx
Foto: Florian Sterl

NS tevreden over aangepaste dienstregeling

23 dec 2010 12:17

De Nederlandse Spoorwegen is tevreden over de invoering van de aangepaste dienstregeling, die het spoorbedrijf aanduidt als "Kerstdienstregeling". De extra aanpassingen hebben echter niets met de kerst te maken, maar met het winterweer.

De dienstregeling is al enige jaren in de kerstvakantie aangepast. Maar dit jaar zijn er op het laaste moment meer aanpassingen doorgevoerd. Hierdoor heeft het spoorbedrijf willen voorkomen dat het treinverkeer chaotisch zou gaan verlopen. Volgens NS is dit gelukt en rijden vrijwel alle treinen op tijd.

Rover weerspreekt dat. Volgens de reizigervereniging verloopt het treinverkeer allerminst soepel. ´´De NS improviseert ter plekke een dienstregeling bij elkaar´´, aldus een zegsvrouw van Rover. ´´De vervoerder geeft geen enkel inzicht in wat er wel of niet zou moeten rijden en roept vervolgens dat het goed gaat.´´ 

In de kerstvakantie zijn er traditioneel zeer weinig vertragingen. Dat komt doordat in deze periode weinig mensen de trein gebruiken en er minder treinen rijden.