fbpx

Onderdelen defecte wissel Zwolle toch sneller leverbaar

De onderdelen van een maandag bij Zwolle kapot gereden wissel blijken toch sneller leverbaar dan gedacht. Het is echter nog onduidelijk wanneer de reparatie precies uitgevoerd kan worden. Tot die tijd worden de sprinters Zwolle – Dronten vervangen door bussen.

Rikus Spithorst van de Maatschappij voor Beter OV meldde woensdagavond – na contact met ProRail – op een forum dat het toch om een standaard hogesnelheidswissel ging en dat het benodigde onderdeel tóch voorradig was. Een redacteur van Treinreiziger.nl trok daarop de conclusie dat ProRail zich vergist had in het wisseltype. Woordvoerder Jouke Schaafsma van ProRail meldt echter dat die conclusie onjuist is. "We hebben ons niet in het type wissel vergist, maar het benodigde onderdeel bleek sneller leverbaar dan gedacht." De redactie van treinreiziger.nl erkent dat de conclusie op een onzorgvuldige wijze is getrokken.

Buitendienststelling 12 uur
Daarmee is het probleem echter nog niet opgelost. "Het is een standaard onderdeel, maar het moet wel aangepast worden voor specifiek deze wissel. Daarvoor is een buitendienststelling van 12 uur nodig. We kijken of we dat in etapes kunnen doen tijdens de nachtelijke uren, maar misschien is dat niet mogelijk. Dan zouden we het spoor 12 uur aaneengesloten buiten gebruik moeten nemen", legt Schaafsma uit.

Vrijdag
Tot het wissel gerepareerd is rijden er bussen in plaats van sprinters tussen Dronten en Zwolle. De intercity´s van en naar Lelystad Centrum rijden wel gewoon. De verwachting is dat woensdag 11 september alle treinen weer kunnen rijden.