fbpx
Foto: (c) DB

Overname Arriva door DB gaat door

12 aug 2010 16:51

De Europese Commissie heeft Deutsche Bahn (DB) woensdag toestemming gegeven voor de overname van het Britse Arriva. DB maakte eerder bekend 1,8 miljard euro te willen betalen voor Arriva.

Wel moet de Deutsche Bahn de tak van Arriva in Duitsland verkopen, om een te grote dominantie op de Duitse vervoersmarkt te voorkomen. In april hadden de directies van de twee bedrijven al overeenstemming bereikt over de overname. Ook de aandeelhouders van Arriva hadden het bod al goedgekeurd. Het wachten was op goedkeuring uit Brussel.

Voordat de DB interesse toonde in Arriva, was de Franse staatsbedrijf SNCF in Arriva geïntresseerd. Uit die gesprekken kwam niets voort, waarop het Duitse spoorbedrijf, eveneens in handen van de staat, toesloeg.

Arriva had in 2009 een omzet van 3,14 miljard pond (3,8 miljard euro) en vervoerde in totaal naar schatting een miljard reizigers, verdeeld over twaalf landen in Europa, waaronder Nederland. Deutsche Bahn had in 2009 een omzet van 29 miljard en vervoerde 2,8 miljard reizigers en heeft bijna 240.000 personeelsleden in dienst.