fbpx

RET Alert App informeert Rotterdamse reizigers over verstoringen

20 nov 2013 18:41

De Rotterdamse vervoerder RET introduceert een Alert App waarmee reizigers gewaarschuwd kunnen worden over voor hen relevante verstoringen. Dat meldt de vervoerder woensdag.

De reiziger kan in de RET Alert APP één of meerdere lijnen selecteren en aangeven op welke dagen en tijdstippen hij geïnformeerd wil worden over ontregelingen.Pedro Peters, algemeen directeur RET: “Een verstoring is op zich heel vervelend, maar helaas zijn storingen niet altijd te voorkomen. Daarom ben ik blij dat wij door deze app onze reizigers de mogelijkheid geven om nog vóór vertrek geïnformeerd te worden.”

Overigens zijn er inmiddels vele App´s en websites die reizigers willen voorzien van actuele reisinformatie. Zo toont de website OVzoeker.nl de actuele positie van vrijwel alle bussen, trams en metro´s. Alleen de voertuigen van GVB, EBS en Syntus ontbreken nog. Deze vervoerders leven namelijk nog geen actuele data aan app-ontwikkelaars. GVB gaat dat in 2014 alsnog doen. EBS en Syntus waren ondanks meerdere pogingen van onze redactie niet bereikbaar voor commentaar.