fbpx
Foto: Rob Dammers CC BY 2.0

Stedentrip naar Wenen per trein: vanaf € 135 p.p. (4 dagen)

Stedentrip naar Wenen? Via onze zustersite Treinrondreis.nl boek je een vierdaagse treinreis naar de Oostenrijkse hoofdstad al vanaf € 135 per persoon. Dat is inclusief één overnachting in een viersterrenhotel en twee overnachtingen in de nachttrein op basis van een zitplek. Liever liggen? Dan maak je dezelfde reis vanaf € 198,50 per persoon.

Beschikbaarheid

De vanaf-prijs is gebaseerd op vertrek in september. In augustus zijn de tarieven weliswaar lager, maar is de nachttrein op veel dagen al (deels) uitverkocht. Wie langer in Wenen wil blijven, moet rekenen op een toeslag van € 44 per persoon per nacht. Dat is zonder ontbijt. Het ontbijt is bij te boeken voor € 10 per persoon per nacht. Ons advies is om minimaal één nacht toe te voegen aan de reis.

De trein is rond de weekenden vaak het snelst uitverkocht. Op vrijdag 3 september kan Treinrondreis.nl bijvoorbeeld al geen ligplekken meer bieden. Op de meeste andere dagen in september zijn de ligplekken momenteel wel volop beschikbaar. Zitplekken zijn het langst beschikbaar. Zo is het eind augustus nog wel mogelijk zittend naar Wenen te reizen. De beschikbaarheid wordt na een boeking handmatig gecontroleerd.

Bezoeken Wenen en Bratislava

Wenen is een stad met een rijke historie. De stad staat uiteraard bekend om de prachtige barokke paleizen. Maar er zijn veel meer bezienswaardigheden. Denk aan de middeleeuwse kerk Stephansdom, de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisch Museum. Alleen al het gebouw aan de buitenzijde is een bezienswaardigheid op zich.

Vanuit Wenen is het ook mogelijk om een dagtrip naar de Slowaakse hoofdstad te maken. In ongeveer een uur brengt de Regional Express (REX) je naar Bratislava. Voor € 16 heb je een dagretourtje. Dit ticket is bovendien geldig in het openbaar vervoer in de Slowaakse hoofdstad.

De genoemde prijsvoorbeelden zijn op basis van twee personen.

Belangrijk om te weten:

  • Houd er rekening mee dat de nachttrein onderweg vertraging op kan lopen. Het gebeurt regelmatig dat de trein meer dan een uur te laat is.
  • Verblijf in Wenen is in het goed gewaardeerde Azimut-hotel bij Wenen Hauptbahnhof. De metro brengt u in drie stops naar het historische centrum.
  • Het verblijf in de nachttrein is op basis van een gedeelde coupé. Privé-coupé is tegen meerprijs mogelijk.
  • Het dragen van een mondkapje (FFP2) is in principe verplicht. Uitzondering is als u alleen met bekenden bent in uw coupé. Ook tijdens het slapen hoeft u geen mondkapje te dragen.
  • In het zitrijtuig kunnen stoelen uitgeschoven worden.
  • Kiest u voor het ligrijtuig? De banken zijn vrij hard en smal. Eenvoudig klein ontbijt is inbegrepen. Deken, laken en een hoofdkussen is aanwezig.
  • U zorgt zelf voor een coronabewijs. Als u naar Bratislava wilt gaan, zijn ook de Slowaakse regels van toepassing.

Het zitrijtuig

Foto: Maurits Wever

Stoelen in het zitrijtuig kunnen uitgeschoven worden, zelfs zover dat het samen met de stoel tegenover bijna een bed wordt. Dit kunt u uiteraard alleen benutten als de stoel tegenover u niet bezet is en het relatief rustig is in de coupé.

Foto: Maurits Wever

Ligrijtuig

De ligbanken in het slaaprijtuig zijn vrij smal. Er zijn twee bedden beneden en twee bovenbedden,

Slaaprijtuig

Het meeste comfort wordt geboden in het slaaprijtuig. Dit kun je zien als eerste klas slapen. Deze coupes zijn relatief snel volgeboekt. In het slaaprijtuig is er een eigen wasgelegenheid in de coupé. In een Deluxe coupé is er zelfs een kleine privé-douche en -wc. De bedden kunnen ingeklapt worden tot stoelen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma Propsma Vermeend
2 jaren geleden

Zou graag hulp willen met hoe en 2aat te boeken.wil al heel lang naar het Sisi museum

Ria
2 jaren geleden

Je kan naar een NS loket gaan om je te helpen boeken.

Soms kan vertrek op een bepaalde dag aanzienlijk goedkoper zijn

Naast SiSi kasteel is ook kasteel Belvedere erg mooi om te gaan kijken

jenny
2 jaren geleden

leuk