fbpx

Thalys meest efficiënte keuze voor zakelijk reizen

20 mrt 2012 19:21

Op het traject van Amsterdam naar Parijs is een zakenreis met Thalys een derde (32%) goedkoper dan een vliegreis. Dat blijkt uit een vergelijking van het Franse onderzoeksbureau EPSA. Volgens NS International gaat het om een objectief onderzoek.

Bovendien is de productiviteit van de zakenreiziger in de hogesnelheidstrein veel hoger. De meeste zakenreizigers kunnen tijdens een vliegreis niet meer dan een kwart van de reistijd besteden aan werkzaamheden. Dit in tegenstelling tot een reis in Thalys: bijna alle zakenreizigers (97%) gebruiken hun reistijd daar als werktijd.

Toelichting onderzoek
Het onderzoek van EPSA is uitgevoerd onder 360 zakelijke treinreizigers en 86 travelmanagers. De conclusies zijn gebaseerd op de totale kosten en de totale reisduur van een zakenreis van deur tot deur, inclusief de reis naar het station resp. de luchthaven, incheck- en wachttijd en de loonkosten per uur van een manager. Daarnaast is uitgebreid onderzoek gedaan naar de productiviteit tijdens de reis.

Werken in de trein
Uit het onderzoek blijkt dat 50% van de zakenreizigers meer dan de helft van hun reistijd in Thalys werkt. Op het traject Amsterdam-Parijs is dat bijna 1:40 uur uur werktijd op een reistijd van 3:18 uur. Zakenreizigers besteden in de trein vaak een groot deel van hun werktijd (49%) aan taken met een hoge toegevoegde waarde (zoals het opstellen van rapporten), het voorbereiden van vergaderingen (42%), het checken van e-mail (56%) en telefoneren (24%).

Gratis internet
Sinds 11 maart hebben Thalys reizigers ook in de 2e klas gratis internet, tenzij er gereisd wordt met een No-Flex treinticket. Ook zijn er stopcontacten in de hogesnelheidstrein aanwezig. 

  • Later deze week: een interview met Thalys topman Franck Gervais.